Vårrusta båtar del II

Idag var det lite svalare ute vid marinan. Vackert väder och sol men lite bit i vinden. Jag var åter tvungen att ta vägen via Båtaccenten eftersom jag glömde köpa Polish när jag var där igår. Både igår och idag glömde jag dessutom hämta ut min ekolodsgivare jag köpte i oktober och som kom i december. Men den ligger bra där den ligger tills vidare =)

Idag fick jag sällskap av Joche som antydde att han gärna lärde sig något om båtvaxningens sköna konst och det är alltid skönt att få lite hjälp. Särskilt som jag kom ut så sent idag så hade jag inte hunnit hela skrovet och ändå hann jag inte med akterspegeln. En liten yta så den tar jag förmodligen imorgon om det inte är alldeles för kallt och gråmulet. Jag är lite tveksam till om Joche uppskattade vaxning som handarbete. Man ska nog vara lite nördig om man ska gilla det. Visst, man får kramp i armarna efter allt gnuggande men lukten och den stora förändringen i resultatet är obetalbar. Tyvärr var det inte helt optimalt idag eftersom det så småning om blev kallt om fuktiga händer. Lite mer sol så hade det varit optimalt.

Windyn gick inte att vaxa eftersom den behöver tvättas mer. Avspolningen igår räckte inte. Men på den är det betydligt mindre skrovytor så den lär gå fortare. Och med den är det ingen direkt brådska eftersom drevet inte ens är monterat ännu.

[tags]Båt, Båtar, Båtliv, Windy, Windy 22, Marina, Varv, Bottenmåla, Bottenfärg, Vax, Vaxa, Vår[/tags]

2 reaktioner till “Vårrusta båtar del II”

  1. Kul att se att fler satt igång. Letade på ord som slip, slitsamt, lycka och båtliv när jag hittade er sida nu.

    1. Trevligt att du hittade hit och lämnade en kommentar efter dig.

      Japp vi är i full gång nu och nu är det bara tid för sjösättning vi väntar på. Ja och ett drev som ska monteras också förståss men det är småsaker =)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.