Påskfirande

Högtider betyder egentligen ingenting för mig. Allt det där gick sönder i barndomen. Jul, påsk och nyår har bara förknippats med sprit och kalas och jag känner ingen större glädje inför födelsedagar, varesig egna eller andras. Det känns jättetråkigt och varje gång det har närmat sig någon högtid har jag känt lite olust. Ångest är nog fel ord. Men en kraftig olust inför alla måsten och än mer inför andras glädje som jag själv inte känner någon.

Men det där håller sakta på att bli bättre. Inte så att jag uppskattar högtider mer, men mindre olust inför dem, för att dom inte är så ”stiff” ochkravfyllda kanske.

Och är det något jag gillar så är det släkt och vänner på middag. Förutom svärföräldrar, kom såklart Jenny, Jonas och Elin. Här om veckan fick vi den glada nyheten att Jonas och Elin väntar barn, planerad nedkomst i början av augusti. Och igår fick vi veta att det skulle bli en liten flicka med det underbart vackra namnet Indra! Bara avundsjuk att jag inte kom på det först.

Tänker på Indra, den långhåriga gladiatorn från TVs Gladiatorerna. Hon som utmärkte sig för sin snällhet och som två dagar efter sin förlovning med gladiatorn Zeke råkade ut för en bilolycka och båda omkom. Så nog är det ett hedersamt och vackert namn dom valt.

På kvällens middagsmeny stod små snittar av rostat bröd och rom, rullar med lax med någon fyllning av gräddfil och crabfish samt krystader med olika fyllningar i. Till varmrätt var det grillspett och årets första färskpotatis, och till efterrätt glass och jordgubbar, hembakade maränger samt små knyten av smördeg med blockchoklad i ugn. En helt suverän och inte helt traditionsenlig meny således, perfekt!

Alldeles för sent i säng som vanligt och som vanligt när jag druckit alkohol, har jag svårt att sova, eller rättare sagt vaknar tidigt. Då måste jag gå upp och äta, gå ut och gå och SEN kan jag sova igen. Dessutom var Miranda sjuk, fick feber och låg och drömde mardrömmar eller yrade vid 5-tiden och gjorde det ännu svårare att sova.

Idag är det strålande väder och något senare i starten än planerat ska jag nu iväg och handla tillbehör till dagens båtfixande. Fåglarna sjunger som galna och jag bara älskar det!

[tags]Påsk, Påskfirande, Påskmiddag, Snittar, Lax, Grillspett, Färskpotatis, Glass, Jordgubbar, Maräng, Maränger, Långfredag, Långfredagen, Gladiatorerna, Barndom, Högtider, Gravid, Graviditet,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.