Jag undrade just när… del II

Maria brast så spontant ut i skratt när hon fick syn på artikeln i Aftonbladet, Väderoraklet Wolfgang Röder lovar en fin sommar i år!

Verkligen underbar, jag satt och började misströsta om Wolfgang inte skulle komma och rädda oss i vår okunniga oro över hur sommaren ska bli! Men så kom det, och det var som sagt i Aftonbaldet. Mitt förra inlägg som du hittar under ”Liknande inlägg” nedan handlade ju om Expressens källa och nu vill inte Aftonbladet vara sämre.

Om man får tro en kommentar från ngåon som säger sig jobba på SMHI, så är han inte ens meteorolog, utan pysslar precis som med Expressens källa med väderstatistik. Och det förvånar mig inte alls. Ingen vättig meteorolog skulle våga uttala sig om vädret över sommaren. Men här kallas han både för meteorolog och ”väderorakel”, precis hur skönt som helst.

Det tråkiga är att de sällan eller aldrig har flamberats för sina fantasier i efterhand när vi verkligen vet hur det gick. Aftonbladet och Expressen kan lugn fylla sina tidningar med skräp lugnt förvissade om att ingen kommer ihåg det där i augusti, och om någon minns, orkar ingen bry sig ändå. Men jag lovar, att i den här bloggen kommer det att komma en del III när sommaren är över. Då ska han få äta sin smörja om jag så ska föra väderstatistik hela sommaren =)

[tags]Aftonbladet, Expressen, Tidning, Tidningar, Journalister, Journalistik, Vår, Vårväder, Sommar, Sommarväder, Väder, Väderprognos, Väderprognoser, Wolfgang Röder, SMHI, Meteorolog, Meteorologi, Meteorologer, Expert, Experter, Orakel[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.