Vårrusta båtar del III

Då var det bara en båt kvar att lägga ner all vår energi på och det känns faktiskt ganska skönt. Idag var det då dags att tvätta och vaxa båten så att den är redo för sjösättning. Vi kom iväg lite sent idag eftersom jag varit på ett årsmöte ute på Almåsa. Inte riktigt lika fint väder och varmt idag som igår. Lite svalare och blåsigare men ändå helt OK. Mirre fick vara hos mormor eftersom hon är lite för liten för att rusa runt där ute och vi ville gärna kunna arbeta utan att ständigt vara rädd för att hon skulle göra sig illa där eller ramla i vattnet. Men de andra tre barnen följde med liksom UP och MP med deras två barn.

Denna gången gjorde vi allt ordentligt. När vi spolat av henne så körde vi med någon ny sorts kombination av polish och vax, CLEAN & POLISH NANOcel från Hempel. Och därefter vaxade vi med enbart båtvax. Resultatet blev strålande. Dessutom vaxade vi alla ytor, inte bara skrovsidorna. Alla däcksytor och sådant. UP gjorde dessutom rent inne i båten där vi fått lite mögelprickar på stolar. Antagligen för dålig cirkulation. Men det var inget problem att få bort med såpavatten och svamp. Resultet blev helt rena och prickfria stolar vilket kändes skönt.

Nu är hela båten vaxad och tvättad. Det som återstår är att olja trälisten under vindrutan och sedan skrapa ren och olja badbryggorna. De har varit lackade men vi har bestämt oss för att prova att ha dom trärena och oljade istället. Lacken hade i vart fall släppt och måste göras om på något vis.

Sedan återstår bara att montera drevet och sjösätta. Jag hoppas på att få på det under veckan före Valborg.

Efter avslutat arbete ikväll intog vi Sibylla i Handen, 10 medlemmar av klanerna Pålsson och Nömell och åt. Det var en riktigt skön dag!

[tags]Båt, Båtar, Båtliv, Windy, Windy 22, Marina, Varv, Bottenmåla, Bottenfärg, Vax, Vaxa, Vår[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.