Ny halvakustisk gitarr

Några gitarrer har passerat det här huset men nu var det länge sedan jag hade någon akustisk. Jag har haft en 6-strängad och en 12-strängad akustisk men jag tror min lillebror fått båda två. Den 12-strängade gitarren tror jag hans hund hade sönder för länge sedan. Den köpte jag sommaren 1991 när jag för andra gången i mitt liv blivit utkastad ur en familj och levde mitt liv i väskor inneboende hos olika kompisar tils jag till slut fick en lägenhet. Gitarren döptes till ”Jossan” och var väldigt speciell för mig, just på grund av perioden i livet. Jossan själv var en flicka jag träffade på Cityterminalen när jag väntade på bussen för att åka ner till småland några veckor. Vi satt där och spelade och sjöng i stämmor och när hon försvann ur mitt liv lika plötsligt som hon kommit in, så fick gitarren heta Jossan =).

Men de senaste 10 åren har jag bara haft tre stycken elgitarrer, två sex-strängade och en 12-strängad elgitarr. Det har inneburit mycket mindre spelande. När gitarren ska packas ur sitt case och en förstärkare ska bäras fram och kopplas in, blir motståndet för stort och man står hellre över. Spellusten bara infinner sig plötsligt och då vill man bara kunna sträcka ut handen och ta gitarren och spela. Man kanske hör någon harmoni man vill prova. Då är både den och känslan borta när elgitarren är uppackad och inpluggad.

Så jag har varit på jakt efter en ny akustisk gitarr länge. Men det har blivit som ett litet moment 22. Eftersom jag inte spelar så mycket, känns utgiften onödig. Och köper jag ingen akustisk, blir det heller inget spela.

Men jag vill fortfarande ha möjligheten att plugga in gitarren i en förstärkare så jag har länge varit inställd på en halvakustisk. Det fick jag väl mest för mig på den tiden vi spelade en del ute och till slut hittade jag en Ovantion Celebrity CC057. Så nu hoppas jag att det ska bli både lättare och roligare att spela och man kanske åter igen kan få upp någon snabbhet och styrka i händerna igen.

Nästa lilla dröm jag har är att åter igen skaffa en tvärflöjt och ta tag i mitt spelande igen. Jag lånade under gymnasietiden min syrras tvärflöjt men när hon ville ha tillbaka den skaffade jag inte genast en ny.

[tags]Gitarr, Gitarrer, Akustisk Gitarr, Spela Gitarr[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.