Vårrusta båtar del VII

Detta börjar bli en följetång som både börjar kännas frustrerande och jobbig. Och ena soliga dagen efter den andra passerar.

I måndags lämnade vi reservnycklar för att drevet skulle kunna monteras klart. Man kunde inte fortsätta eftersom drevet var upptiltat för mycket. Men ingen ringde för att tala om att nycklar behövdes utan jag fick veta det när jag ringde och frågade hur det gick.

I onsdags åkte jag och barnen ut igen efter jobbet sent på kvällen för att kontrollera och då satt faktiskt drevet på plats och allt såg bra ut. En ur personalen kom förbi eftersom han sett att vi kommit och meddelade att drevet monterats för sent för att sjösättas men att det definitivt skulle ske under torsdagen då man ändå behövde jobba över.

Så med gott hopp packade vi GPS, sjökort, batteriladdare och kaffetermos och åkte ner. Såklart stod båten kvar på land så vi satte oss och väntade. De såg att vi satt där men ingen gjorde någon ansats att starta kranen. Till slut gick jag och frågade och fick beskedet att imorgon under dagen skulle man nog hinna.

Jag blev lite trött. Jag menar, tar det 15 minuter att sjösätta en så liten båt som vår? Och dom vill ju att båtägaren ska vara där och köra bort sin båt direkt. Men hur ska man kunna det när det inte går att bestämma någon tid? Och just igår hade jag MP med mig som kunde hjälpa mig att köra bort den vilket kräver både lite planering för att inte tala om soppakostnader att sitta och åka fram och tillbaka för ingenting.

Så idag gjorde vi ett nytt försök och jag åkte ut med barnen. Det var till en början en ganska regnig dag med duggregn men varmt. Men frammåt tre-tiden sprack det upp så sakterliga och blev så pass fint väder att jag kunde ta ner kapellet.

Och vid 16-tiden kom först min mamma och ena syster på besök. De var på väg till affären och stannade till för att se hur det gick för oss. Och då kom kranen som på beställning och körde iväg med båten.

Sjösättningen gick fort och smidigt och till slut låg hon äntligen där! När jag vred om nyckeln var jag inte så orolig, och mycket riktigt brakade hon igång på tredje korta försöket!

Nu är just denna saga slut och nu hoppas vi på en lång, varm och skön sommarmed lite problem och mycket båtåka!

[tags]Båt, Båtar, Båtliv, Windy, Windy 22, Marina, Varv, Bottenmåla, Bottenfärg, Vax, Vaxa, Teak, Träolja, Slipa, Skrapa, Vår, Sjösätta, Sjösättning, Service, Dålig Service[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.