Besök hos tandhygienisten

När jag kommer till tandhygienisten känner jag mig som barn igen! Som när man kom till skolan och fick skäll för att man glömt någon skoluppgift. Är det inte märkligt hur man kan känna sig så skyldig, 36 år gammal när hon frågar ”och hur har det gått sedan sist, har du gjort som jag sa åt dig?” Och det enda man kan säga är sanningen eftersom man alldeles straxt ska gapa och då visar det sig ändå =)! Men jag brukar försvara mig med att det ju änå är bra att jag kommer till henne regelbundet nu och inte låter det gå 10 år mellan besöken =)

Men egentligen oroar jag mig inte. Tvärt om, det är rätt skönt att gå därifrån och känna sig fräschare. Lite tandsten borttagen och lite pollerade tänder, det är allt jag behöver utstå. Men om jag skulle bli mer noga med tandtråd skulle det bli ännu enklare besök — hävdar hon =). Ändå tycker jag den nuvarande metoden att ta bort tandsten med ultraljud är klart behaglig jämfört med förr när man bara skrapade. Ett tungt göra för tandläkaren och om det var tröthet som gjorde att de blev mindre försiktiga efter en stund så att tandköttet blödde ymnigt när man gick därifrån.

Nog för att ultraljudet skriker i hela huvudet, särskilt på vänster sida där jag har en känsligare trumhinna. Det liksom knyter sig i örat. Men gapar man stort och slappnar av som en snäll pojke, är det över på någon minut =)

520kr fattigare för 30 minuters jobb. Just denna typen av besök hos hygienist tycker inte jag är så dyrt. Det är normalt datakonsultarvode per timme. Då känns det värre när man är på kontroll, dom tar några röntgenbilder och petar lite och efter 15 minuter är det över och i kassan får man slanta upp 700kr =). Det är märkligt att våra tänder inte omfattas av samma sjukförsäkringsvilkor som övriga kroppen. För de som har betydligt mer problem än mina futtiga tandstensproblem, är det genast värre. Och tänder är ju så oerhört viktigt. Om det bara vore inkomstbeprövat eller något liknande rättvist så vore det ju bra nog. Jag är ändå anhängare av någonform av skattesystem där de som har råd att betala också ska göra det. Men när det gäller tandvård får alla betala och dom som inte kan får kara sig utan tänder. Det är hemskt!

Nu är det ett halvår kvar till nästa besök och jg ska åter igen försöka bli duktigare med tandtråden. Inte bara en vecka före och efter besöket =)

[tags]Tandläkare, Tandläkaren, Tandhygienist, Tand, tänder, Tandsten, Tandtråd, Tandvård, Tandvårdsförsäkring, Sjukvård, Fräsch, Mun[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.