Dåliga människor…

Idag är söndagen före jag åker på kurs med hunden och jag behövde göra lite inköp inför kursen. En ny regnjacka bland annat för att vara något sånär rustad för olika sorters väder. När vi ändå höll på, köpte vi ryggsäck inför resan till Gotska Sandön. Det blev en enorm 70-litersvariant som jag får chans att inviga nu under min och Fassis kurs. Sedan blev det lite avslutningskläder, vattenpistoler till skolans lekdag och lite sådan shopping.

Vi avslutade med att äta på MCDonald’s i Haninge Centrum och det var också där jag blev illa berörd, arg, fascinerad och beklämd. Bredvid oss satt en mamma, en pappa/pojkvän och två väldigt små barn och åt. Den minsta var säkert dryga året bara och storebror lite äldre. Plötsligt säger mamman att hon måste gå på toa, mutar storebror med överraskning för att passa sitt småsyskon och sedan försvinner både hon och pojkvännen, för han var nog snarare pojkvän än pappa. Jag reagerade direkt på att båda gick och att det inte var normalt. Ska man gå på toa av naturliga skäl brukar ju en vuxen stanna kvar och passa barn.

Tiden gick och barnen blev allt mer oroliga. Jag missade att ta tiden trots att jag redan från början kände olust men ett SMS i min telefon som jag skickat vid bordet någon minut innan var daterat 15:16. Vi åt upp vår mat, barnen vid bordet bredvid satt tålmodigt kvar. När klockan slog 15:35 hade jag redan fått bekräftat att något inte stämde. Vi satt kvar trots att vi ätit upp för att hålla koll på dem tills någon vuxen kom tillbaka. Storebror blev orolig och rusade iväg för att leta efter mamma. Jesper som är godhjärtad blev orolig och tog sina syskon med sig och följde efter för att se så han inte sprang bort. De kontrollerade toaletterna och konstaterade att den stora toaletten var upptagen.

Över 35 minuter senare kommer en andfådd och stressad mamma tillbaka, raffsar ihop resterna av barnens måltid, slänger det och mutar med glass. När storebror frågar ”va länge du bajsade mamma?” svarar mamma ”skit i det du!”

Vi packade ihop vårt för att gå och jag tror nog hon var lite stressad över att vi satt kvar när hon kom och reste oss just då. Det gläder mig i så fall! Jag var mycket nära att ringa polisen eller prata med MCDonald’s-personalen. Och när vi gick var jag väldigt sugen att fråga om man måste ha sex på toan i centrum medans så små barn satt obevakade och väntade? För så mycket annat kan det knappast ha varit fråga om…

Och när jag stöter på sånt här, undrar man åter igen om verkligen alla borde fåha barn? Men, hade man kopplat in polisen och dom mot förmodan hunnit fram innan mamma och pojkvän pippat klart hade väl ändå inget hänt!

Och om just DU läser här så hoppas jag du skäms…

[tags]Barn, Syskon, Storebror, Lillebror, Familj, Föräldrar, Föräldrarskap, Mamma, Pappa, Dåliga Föräldrar, Polis, Polisen, Socialtjänst, Socialtjänsten, Handen, Haninge, Haninge Centrum, Mc Donalds, McDonalds, toalett, handikapptoalett, sex, pojkvän[/tags]

6 reaktioner till “Dåliga människor…”

  1. Maria: tja, bra människor kan väl inte få för många barn? :D Ni verkar ju dessutom ha lyckats rätt bra och Sverige är glesbefolkat :P~

  2. Att ha barn är ingen rättighet, det är ett privillegium. Så svaret blir nej, alla borde inte få ha barn.

    Men du borde å andra sidan skaffa fler :D

    1. Löfte är att förhäva sig över naturens lagar, en målsättning kanske =).

    2. Sandra, du måste vara den första människan nånsin som säger till en som redan har fyra barna att skaffa sej fler :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.