Ett år som radioamatör

Så har det då på dagen gått ett år och en vecka sedan jag skrev provet och idag för ett år sedan damp certifikatet från SSA ner i brevlådan och jag kunde börja använda mina riggar. Såklart var det väldigt intensivt i början, jag och min polare väckte upp några slumrande veteraner och kunde ibland sitta och köra riktiga ring-QSO’n till långt in på småtimmarna.

När jag fick mitt certifikat hade jag redan hunnit skaffa en stationär och en bärbar rigg. Det var dels min Yaesu FT-60 som var en handapparat och kort tid senare en Yaesu FT-7800 mobilstation. Jag var huvudsakligen ganska nöjd med de två första riggarna men en klar brist i amatörradio-Sverige var och är, att det inte finns någon vättig möjlighet att klämma på riggarna innan man slår till. Allt får man läsa sig till, tekniska specifikationer och storlek och vikt och så bilder.

Jag hade inte tänkt rabbla upp alla riggar som passerat sedan dess. Ingen överdriven mängd men några stycken innan jag tyckte att jag landade hyfsat rätt. Helt nöjd är man ju aldrig. Men läs i bloggen på amatörradiosidan så står det mesta där =).

Där står även om mina strävanden efter en möjlighet att köra ortvåg vilket inte visade sig vara så lätt. Att få plats med en trådantenn som behöver sträckas ut på en liten radhustomt med delsvis stingsliga grannar, något jag tror de allra felsta radioamatörer känner igen på ett eller annat sätt.

Just nu är väl radiopratandet nere i en svacka. En väldigt bra och nära vän avled för en tid sedan och en radioröst hörs aldrig mer. Det är väl egentligen ingen orsak till att det ligger lite lågt just nu. Det är väl bara en hobbys naturliga faser när man varit väldigt intensiv ett tag. Men jag har ju alltid pysslat med radio främst i marina sammanhang så jag tror inte det är ett intresse som kommer att dö ut.

Men som sagt jag hade hoppats mer på att kunna köra kortvåg. Mina antenndrömmar har för tillfället grusats på grund av en granne. Men man får ta nya tag med nya idéer.

73 de SAØBCC!

[tags]Amatörradio, Radioamatör, Certifikat, Yaesu[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.