Tvärflöjt del II

IMG_8988

Jag tror det vilar en förbannelse över mig :) Jag var så glad över min ”nya” tvärflöjt som jag köpte i torsdags. Jag spelade kanske en kvart totalt och när jag packade upp den och skulle fortsätta i fredags när jag hade lite tid att spela, var ena fjädern i klaffen sönder. Först fick jag bara missljud i den och tänkte att jag fått en hjärnblödning över natten och inte kunde blåsa flöjt längre =) Men när jag gick igenom alla klaffarna märkte jag att en slutat fjädra och inte längre slöt tätt.

Jag har ju spelat förr och vet hur man hanterar en tvärflöjt så jag har omöjligt haft sönder den. Ändå känner jag mig skyldig! Att behöva reklamera produkter börjar bli en vana för mig. Jag som inte gör så jättemånga inköp nu för tiden, så statistiken börjar peka åt fel håll =). Senast hände det när jag köpte mina Audio Pro Porto iPod-högtalare. Det gick såklart bra på ONOFF den gången. Men nu var det alltså dags igen…

Jag fick hjälp att peta tillbaka pinnen i lördags men det kändes inte bra, olika motstånd i de två närliggande klaffarna så idag valde jag att åka tillbaka för att byta ut den mot en ny. Såklart var det inget problem, de fick ju ändå sälja så jag kände mig skyldig i onödan. Men det är ändå vansinnigt jobbiga situationer.

Jag blir sur när man säger att flöjten är helt genomgången av ”blåsinstrumentsexperter”. Det var väl någon egen i butikspersonalen som tryckt lite på klaffarna, torkat rent och konstaterat att allt fungerade. Hade den varit ”genomgången” hade inte en klaff hängt sig efter bara kort användning.

Mest förbannar jag mig själv att snålheten/min ekonomiska sida av mig valde att köpa en begagnad flöjt. Det kändes fel redan då och något jag måste lära mig är att lyssna mer på mina känslor tydligen.

Och känslan när jag gick ur butiken med en helt ny flöjt var god och även omd et kostade lite mer kändes det att det var så jag borde gjort från början. Och det är något visst med obrutna förpackningar och saker som ingen annan kladdat på.

Nu har jag bestämt mig för att komma igång lite seriöst så i fredags letade jag via nätet reda på en som gav privatlektioner i Stockholmsområdet och hittade en musikläare som startat eget för just detta. Jag mailade och idag fick jag svar så nu är några lektioner inbokade. Vi får se hur det går =)

[tags]Musik, Musikinstrument, Instrument, Blåsinstrument, Tvärflöjt, Flöjt, Sopranflöjt[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.