Årets besök på Gröna Lund

Så var även det avklarat, årets besök på Gröna Lund. Det har blivit en årlig återkommande grej vi gör innan skolan börjar igen. Jag kan inte säga att jag tycker det är så omåttligt roligt. Allt handlar för oss föräldrar mest om väntan, köer och kostnader. Först vänta på pendeltåget som av någon outgrundlig anledning år halvtimmestrafik sommartid, köa och vänta på båten över till Djurgården, köa och vänta vid biljettförsäljningen utanför Gröna Lund. Inte så mycket köande på väg in genom grindarna, men sen börjar det verkliga köandet =)

Vädret var perfekt i år, växlande soligt och lite vind så Grönan var verkligen proppfull med folk. Allt sniglade sig fram och köerna till åkatraktionerna var gigantiska!

Jag och Maria åkte ovanligt mycket i år jämfört med hur det varit tidigare. Vi hann med både Vilda musen 2 varv, Fritt Fall Tilt och JetLine. Tyvärr blev det inte så mycket åka för barnen heller detta år på grund av alla köer. 45 minuter upp till över en timmes kö till Insane som dom åkte tre gånger, en timmes kö till Kvasten, helt sanslöst!

Annars förflöt besöket lugnt och utan särskilt mycket bråk. Det enda var att Emilia surade ihop och sprang bort. Det var ganska kusligt i det folkhavet. Vi kunde inte göra så mycket annat än stå still och till slut kom hon med en av Gröna Lunds vakter. Dessutom hade vi glömt skriva våra mobilnummer på hennes arm vilket var mycket klantigt.

9 timmar kändes i benen när vi äntligen tog oss ut. Det var traditionsenligt stopp för inköp av godisremmar vid Slussen och kisspaus på McDonalds innan vi äntligen kunde kliva iväg mot tåget.

Klockan närmade sig midnatt när vi äntligen kom hem efter att ha hämtat upp cyklar och hund hos hundvakten Jenny.

Nu dröjer det lyckligtvis ett år tills nästa gång. Jag kan inte låta bli att tycka att det är tråkigt att det är så dyrt. Flera tusen kronor i tågbiljetter, mat, inträde, biljetter och åkband, godis och dricka.

[tags]Gröna Lund, Djurgården, Nöjespark, Nöjesfält, Bergochdalbana, Berg-och-dalbana, Berg och dalbana, Fritt Fall, Fritt Fall Tilt, Vilda Musen, Insane, JetLine, Kvasten, Lustiga Huset, Barn, Fritid[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.