Kort söndagstur till sjöss

Idag var verkligen en strålande dag! Soligt och bara lite vind. Och man vill verkligen passa på när sommarens dagar är räknade och nu när båten fungerar igen.

Men det blev ingen avancerad resa. Dels kom vi iväg sent eftersom jag behövde sova ut och barnen var på friidrottsskola. Dessutom har vi kört en del och jag har strötankat ur smådunkar och har verkligen ingen koll på hur mycket bränsle som finns i båten. Enda lösningen vore att åka ner till Nynäshamn och tanka fullt och sedan nollställa tripmätaren i GPSen, men det har jag inte råd med idag =).

Klockan var närmare tre när vi la ut, jag, Mia, Emilia, MP och hans barn. 2 reducerade familjer, men med kaffetermos och bullar. Motorn hann knappt nå arbetstemperatur när vi susat ut ur viken, rundat Kaffeholmen och åkt tvärs över fjärden in i en vik. Resan tog kanske 3 minuter och skulle ha tagit 33 med gamla båten =). Nu kändes det fånigt kort. Men vi fick åka båt och vi fick bada och dricka kaffe på svaj med vågornas kluck mot skrovet.

Igår när vi var ute badade jag inte. Vet egentligen inte varför, inte på humör trots att det sades vara varmt i vattnet. Ekolodet visade då på 20–22 grader men det trodde jag inte på. Men idag visade det samma sak och idag hoppade jag i. Och idag var det väldigt behagligt, lätt över 20 grader och det gick att ligga i länge och man ville inte riktigt gå upp. Jag simmade från solfläck till solfläck och bara låg och njöt en bra stund.

Väl uppe igen blev det lite svalt i vinden men när man torkat blev det snabbt behagligt igen. Vi drack en sista kaffe innan vi plockade ihop och styrde hemmåt igen.

Jag hoppas verkligen det blir en lång skön höst. Även om det kanske är slut med badandet och att ligga i gassande sol på fördäck så kan det finnas många underbara båtdagar kvar innan det är dags att ta upp. Jag brukar vänta tills det hänger iskristaller i tamparna och man får bygga täckställning och konservera med jacka och vantar. Just då önskar man att man tog upp lite tidigare =).

[tags]Windy, Windy 22, Båt, Båtar, Båtliv, Marina, Varv, Nynäshamn, Bad, Bada, Simma, Kaffe[/tags]

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.