Sandskär i september

20090905026Egentligen är det fantastiskt hur september och sensomamren visar upp sig. Att säga att sommaren är slut i augusti är ju helt fel. När solen visar sig värmer den fortfarande och vindarna är fortfarande varma. det är först när solen går i moln som huden knottrar sig och man känner att det inte längre är i juli. Trafiken på sjön är också klart mindre även om det var förhållandevis mycket båtar och även ett helt gäng vattenscootrar ute och åkte. Vi mötte ett 10-tal på väg in mot Järflotta och dom hade uppenbart roligt när dom försökte köra nära oss och stänka ner oss utan att lyckas särskilt bra.

Vi la till på Sandskär som såg inbjudande ut. Ganska branta klippor som man kunde gå direkt intill med rejäla ringar i berget som vittnade om att betydligt större båtar än vår gått in här. Lite svårt att få fäste för ankaret, antagligen sandbotten, men till slut gick det.

Alldeles invid klipporna fanns fina sandstränder, perfekta för barnen att leka på. Vattnet var klart under gränsen för badbart, speciellt för mig. Vi intog vår medhavda matsäck där på stranden och njöt lite i solen innan vi gick en promenad. Eller promenad var väl synd att säga, mer bergbestigning. Ön är inte så stor och har ett par rejält höga bergstoppar som vi besteg och hamnade ovanför grantopparna. Gav en del fina vybilder och säkert en hel del träningsvärk i muskler man inte kände till att man hade imorgon =)

Vid 17-tiden susade vi norrut igen eftersom vi hade en buss att passa. förvisso hade båtvarvet där vi huserar sin årliga dag just idag men vi hade ingen lust att stanna i år heller.

Trötta men nöjda efter att ha hittat ännu ett nytt utflyktsmål Kul med nya båten när det är så mycket lättare att utforska den lite mer avlägsna närmiljön utan att behöva spendera timmar i 6,5 knop. Jag blir lätt lite rastlös i den farten när viken vi måste åka ut och in i varje gång tog unegär 20 minuter med tidigare båtar.

[tags]Windy, Windy 22, Båt, Båtar, Båtliv, Sandskär, Sandstrand, Klippor, Vattenscooter, Vattenskoter, Mysingen, Marina, Varv[/tags]

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.