Zoom H2

Zoom H2Jag har länge känt ett stort behov av en smidig inspelningsmaskin! Jag har haft flera stycken som antingen vart för stora och klumpiga eller för dåliga eller jobbiga att få ur ljudfilerna ur. Förra året skaffade jag ett mixerbord för att kunna göra lite mer avancerad ljudredigering. Förvisso blev jag ganska besviken när det lilla kompakta mixerbordet visade sig ha dålig ljudnivå så det har mest blivit stående. Men när jag exempelvis gör podcasts och vill ha in annat ljud också är det smidigt.

Men enkelheten i något litet och smidigt när man gör poddar där inget annat än rösten och kringljud ska in, när jag spelar och vill föreviga det eller på jobbet där jag utbildar och kunderna ibland vill ha med sig en inspelning av lektionen hem, behövdes något mindre och enklare men ändå väldigt bra.

Jag ska tillverka en podd i helgen och fick låna en polares Zoom H2 och det tog inte många minuter för att konstatera att detta var rätt maskin! Liten, lätt, SD-kort, WAV- eller MP3-format och en grym ljudkvallitet med sina 4 mikrofoner. Jag lekte en del med just stereoupplevelsen som jag inte tyckte borde bli sådär grymt bra i en så liten maskin! Ska man säga något negativt om dessa små ljudmaskiner med hög kvallitet är att det är väldigt känsligt för ”handljud” i mikrofonen som då blir väldigt påtagliga vilket kan vara rätt störande. Det blev något bättre om man skruvade på grepphandtaget i botten men det kommer man ju inte orka ha där =)

Nu hoppas jag det ska bli roligare att både göra poddar och föreviga barnen även i ljud och inte bara bild.

[tags]Zoom H2, Ljud, Ljudredigering, Ljudformat, Inspelning, MP3, WAV, Podcast, Podcasts, Poddsändning, Podsändning[/tags]

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.