Rippa musik i mängder del III

Efter några veckors slit börjar jag äntligen se ljuset i slutet av tunneln! Det var inte så jobbigt som jag först trodde det skulle bli när jag bar ner två stora flyttlådor med CD-skivor från vinden och började rada upp dom på bordet för att börja rippa. Ett tag var det ganska motigt eftersom högen med skivor som inte gick att rippa växte i takt med att högen rippade skivor krympte. När högen blev hotfullt hög bestämde jag mig för att prova dem i en annan dator och nu är även den högen borta.

Två flyttlådor skivor uppstaplade på ett litet bord är ganska mycket skivor! Nu har det blivit två små högar som återstår och sedan är det klart! Jag har faktiskt inte räknat skivorna annat än min gamla databas som säger 485 skivor. Men där finns några singlar jag inte rippat eftersom det då blivit dubletter och några enstaka andra CD-skivor med familjefilm som inte klassats som musik. Men så har vi också köpt skivor sedan jag slutade uppdatera den CD-databasen så siffran stämmer nog ganska bra.

Nu när högarna försvunnit märker jag hur många skivor som saknas. Ett tiotal album är borta. Förhoppningsvis någon annanstans i huset, i värsta utlånade och där den som lånat glömt ”adressen”. Det var tyvärr vanligt innan vi en dag bestämde att sluta låna ut filmer och skivor till andra än de absolut närmaste. Men man kan lätt göra ett överslag på 480 skivor och säkert lika många DVD-filmer, hur mycket pengar man lagt ner på detta genom åren.

Men när flyttlådorna åter står på vinden ska jag gå husesyn och se om några av de försvunna albumen kan hittas igen. Sedan ska jag ta backup på mitt verk och sedan börja skörda frukten av mitt arbete och börja njuta av alla guldkorn i samlingen. Att bygga spellistor med det man vill höra är nästa projekt och betydligt mer angenämt.

[tags]Musik, CD, CD-samling, Skivor, Skivsamling, Rippa, iTunes, iPod, iPhone, Databas, MySQL, Artist, Artister, Johan Johansson[/tags]

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.