BenQ nScreen I221

BenQ nScreen I221Idag flyttade en ny dator in i hushållet, en BenQ nScreen I221. Och här har datorn äntligen flyttat in i skärmen! In med kablar för mus och tangentbord samt strömkabeln och tryck på on/off-knappen! Såklart ser man att de inspirerats av Apple =)

Och det är ju väldigt smidigt, sparar bordsyta och kablar. Möjligen kan jag tycka att prestandan är lite klen. Processor är en AMD Semperon 1,5 GHz, 1GB RAM-minne och en SATA 5400RPM disk på 160GB. Lite mindre av allt man kanske önskar sig men som surf och lek-dator räcker det till mer än väl. Skärmen är på hela 21″ och betänker man priset, 4595kr hos Dustin Home så är det helt otroligt billigt egentligen!

Ett par minuspoäng får den dock. Dels saknar jag ett VESA-fäste för väggupphängning. Sedan hade jag tyckt att en slotin-CD i kanten hade varit en bonus. Hade den funnits i en version med inbyggt TV-mottagare och lite mer minne, hade det vart en utmärkt köks- eller sovrumslösning =)

Nu hårdtestas den av Jesper och han verkar nöjd än så länge =).

 • Produktlänk
 • [tags]Dator, Datorer, BenQ, nScreen, Dustin, Dustin Home, DustinHome[/tags]

  2 reaktioner till “BenQ nScreen I221”

  1. Hejsan!
   Råkade hamna på din sida när jag sökte information om BENQ NSCREEN I221
   Jag är sugen på köpa en sådan pga min gamla dött.
   Ja ska ha datorn mest till surfa o betala räkninar o titta på youtube klipp mm.
   Hur funkar eran? känns den slö eller den klarar vanliga uppgifter bra?

   ja tänkte köpa till en extern Dvdspelare isåfall till min och trådlös mus o tangentbord

   Mvh Patrik

   1. Hej Patrik. Kul att du hittade hit!

    Som du beskriver användningsområdet så låter det som om datorn räcker till gott och väl. Som man kan se på specarna är det ingen värstingmaskin men duger gott och väl. Vi använder den till samma ändamål som du, dvs surfar, spelar lite webspel och tittar på youtube-klipp. En väldigt prisvärd dator på det viset och smidigt format som inte tar upp någon plats.

    Sen är det väl som vanligt, att lite klenare datorer fortare blir sega ju mer man installerar och använder dem, men håller man sig till det vanliga så ska det gå bra. Och den är ju lätt att blåsa om om den börjar bli allt för seg.

    Lycka till och berätta gärna hur det går!

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.