Tvärflöjtslektion del IV

Joakim Nömell spelar tvärflöjt

Idag har jag varit på min fjärde tvärflöjtslektion hos Flöjtmaria. Senaste lektionen var i juli precis före semestern och redan då hade jag bestämt att fortsätta frammåt hösten när perioden med mässor och helgarbeten var över.

Jag hade inte riktigt övat så mycket som jag velat och borde. Ändå gick det väldigt bra idag. Idag var det mycket fokus på tonbildning och andning och fingerövningar. Jag har haft svårt att generera högre rena toner och har velat såklart förfina det ytterligare. Och efter dagens lektion förstod jag ännu mer vikten av att andas rätt och djupt vilket ju är förutsättningen för bra toner =).

Nu är det två veckor till nästa lektion och det känns bra att få bekräftat att jag fortfarande är på rätt väg.

[tags]Musik, Musikinstrument, Instrument, Blåsinstrument, Tvärflöjt, Flöjt, Sopranflöjt[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.