Bygga mediadator del VII

Nu har vi äntligen fått en fungerande medialösning, och det blev en Mac Mini! Och det är verkligen en lösning som ser ut att fungera till fullo! Jag har än så länge inte hittat en enda brist. Det enda som saknas just nu är en TV-mottagare så att vi kan spela in från TV och gamla videoband, men det ska jag skaffa när man slickat såren efter julens kostnader.

Den har verkligen allt! Både storlek och funktioner uppfyller alla önskemål. All vår CD-musik är nu rippad och inlagd och åtkomlig från alla datorer via iTunes liksom den film vi hittills rippat. Kompletterat med Spotify och numera även filmtjänsten Voddler så är det en grym lösning! Det enda vi nu saknar är en TV-mottagare vilket får bli något senare. Det och ett mer kompatiblet ljudsystem än det vi har. Men det är sådant som finns och ”bara” handlar om att spara pengar.

Det som gör lösningen extra underbar för mig är den inbyggd tillgängligheten med skärmläsaren VoiceOver vilket gör att jag bara med en knapptryckning får talstöd och bara med en knapptryckning får min dotter hjälp med förstoring. Inga extra installationer krävs.

[tags]Datorer, HTPC, Windows Vista, Vista, MediaCenter, Media Center, Apple, Macintosh, Mac, Mac Mini, MacBook, MacOs, OSX, OSX Leopard, Leopard, Snow Leopard, Safari, iTunes, Assistiveware, iVox, VoiceOver, iPhone, iPhone 3GS, Synskada, Synskadad, Synskadade, Blinda, Skärmläsare, Tillgänglighet[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.