Nu börjar allvaret igen

Nu är årets första lilla ledighet slut, barnen börjar skolan och jag börjar åter jobba. Att vara ledig är ofta skönt. Men den senaste veckan har jag känt mig instängd av den stränga kylan. Att läsa alla böcker man vill, dricka te och titta på film kan vara väldigt skönt och vilsamt. Men när man inte kan gå ut, inte ens någgra längre promenader med hunden, kan man lätt bli rastlös och känna sig instängd.

Och även om det nu har vänt och vi går mot vår, känns det långt kvar och nästan värre än dagen före jul då det faktiskt vände. Kanske är det ivern att komma framåt mot solen och värmen som gör att det går extra långsamt. Som alltid när man väntar på något bra.

Och visst är det mycket bra som händer under våren. Det är många röda dagar som ger små ledigheter, vi börjar planera för semestrar och vad vi ska göra. I år verkar det bli en vecka på Rånö igen och vem vet, med lite tur, även ett återbesök på Gotska Sandön.

På jobbfronten har kalendern redan börjat fyllas så smått med småsaker. Men det är stora förändringar på gång hos några av våra storkunder och stor osäkerhet om hur allt ska bli.

Och såklart börjar ett nytt bloggår 2010 som jag hoppas blir både intressant och trevligt.

[tags]Jobb, Vår, Ledig, Ledighet, Semester, Semesterplaner[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.