Ny dator, MacBook Air del II

Sådana här dagar med ledighet är som gjorda för att utforska nya leksaker. Man har mycket gratis vid installation av en ny Mac om man redan har en. Synkning av kalendrar, kontakter, E-postkonton och Dock-objekt sköter sig liksom automatiskt. Till och med alla inställningarna för den inbyggda skärmläsaren VoiceOver kopieras lätt via en USB-penna eller exporteras till iDisk varifrån man sen lätt importerar den till sina andra Mac:ar.

När allt det där är klart är det bara sina program man behöver installera vilket ofta är klart enklare och snabbare än i Windows-miljö.

Idag tog jag mig tid att konfigurera upp chat-klienten Adium. Programmet är tillgängligt för oss som kör VoiceOver och det som gladde mig mest, var att den hanterar multipla chat-konton. Jag skänktes därför en stunds nostalgi när jag konfigurerade upp mitt gamla ICQ-konto som jag nog inte rört på snart 10 år. Det tog lite tid att hitta det men nu ligger där och är inloggat samtidigt som jag kör min vanliga MSN och trots att kontaktlistan är tom, känns det lite roligt =).

Och nu när detta väl är löst är det bara en stor sak som håller mig kvar i PC-världen. Tyvärr en ganska viktig sak och det är terminalen och möjligheten att köra SSH. Använder det dagligen för att läsa min mail, blogga och en del textbaserad surf. Så det går helt enkelt inte att avstå. Talet i VoiceOver fungerar inget vidare och punktskriftsstödet är för dåligt och följer inte ordentligt i Linux-miljön.

[tags]Datorer, Apple, Macintosh, Mac, Mac Mini, MacBook, Macbook Air, MacOs, Os X, OSX, Leopard, Snow Leopard, Safari, iTunes, Adium, Assistiveware, iVox, VoiceOver, iPhone, iPhone 3GS, ICQ, MSN, MobileMe, Skärmläsare, Tillgänglighet, Synskada, Synskadad, Synskadade, Blinda[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.