Uppsalas ”fina” centralstation

Som dom måste ha väntat på sin fina station, eller om de kallar det resecentrum! Och visst har jag avskytt Uppsalas tågstation när man har varit tvungen att gå över spår med plingande bommar överallt och en ständig rädsla för att bli överkörd.

Och än värre blev det när man började bygga den nya centralstationen med buller och enormt rörigt! Men nu är det äntligen klart och visst blev det fint! Gångar under spåren, stort och rymligt och välplanerat.

Men så kommer jag och min hund gående upp för den högra delen av den breda fina trappan upp mot taxistationen för att åka till en kund. Och vips tar det stopp och jag kör skallen rakt i något väldigt hårt! Den delen av trappan visar sig sluta i ingenting och man har helt enkelt byggt någon sorts gångbro över! Det var bara att gå ner för trappan igen eller krypa under trappräcket och gå upp igen längre til vänster. Jag funderar mycket på hur man tänkt när man byggt igen en del av trappan? Varför ens bemöda sig med att bygga trappa och räcke just där? Mycket konstigt!

[tags]Uppsala, Uppsala Resecentrum, Centralstation, Tågstation, Resecentrum, Tåg, Nybygge, Nybyggnad, Resa, Tillgänglighet, Synskada, Synskadade, Blinda, Ledarhund, Ledarhundar[/tags]

4 reaktioner till “Uppsalas ”fina” centralstation”

 1. Ny uppdatering! (Fort går det INTE!)
  Möte ska hållas i frågan med möte HSO – handikappsorganisationen – den 17 september.
  Ha det!
  /Sus

 2. Uppdatering från Trafikverket: Vår projektledare har diskuterat frågan med kommunen och uppmanat dem att ändra ledstråken så man leds närmare spåren och inte till den högra delen av trappen. Återkommer när jag vet mer. /Sus

  1. Tack för uppdateringen. I den ingick inte varför de ens gjort sådär? Vi med ledarhund använder ju dessutom inte gångstråk eftersom man inte går med käpp.

 3. Tjena hopp!
  Jag har vidarebefordrat ditt inlägg till de inom Trafikverket som jobbar med Uppsala resecentrum. De i sin tur ska kontakta Uppsala kommun. Återkommer när jag får reda på mer!
  /Sussie

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.