Skorna håller koll på min träning del II

Idag har jag varit inne på Runners Store på Vasagatan i Stockholm och köpt ett Polar Wearlink+ pulsband. Det lanserades i somras för att fungera med Nike+-serien och förhoppningen var att det förutom att det skulle fungera med iPod Nano från Apple, också skulle fungera med iPhone. Men så skedde inte tyvärr. Trots att Nike+-programvaran finns i den fasta mjukvaran till iPhone så finns där ännu inget stöd för pulsband.

Men jag skaffade det ändå eftersom det fungerar ihop med mitt löpband så att pulsen visas i displayen. Löpbandets inbyggda pulsgivare i handtagen visar väldigt konstiga resultat, antagligen för att jag håller fel.

Men jag inväntar ännu en version av IOS för att se om det dyker upp och under tiden sparar jag pengar till en ny iPod Nano som lär komma med skärmläsaren VoiceOver. Annars har jag väldigt svårt att sköta den och då är det så klart ingen mening.

Pulsbandet spänner man runt brösten straxt ovanför där revbenen slutar. På baksidan av bandet finns två områden som hamnar ungefär på vardera sida av bröstkorgen som man ska fukta innan användning. Antagligen så det blir elektrisk kontakt mellan hud och bandet. Mitt på bandet sätter man sedan ditt själva pulsmätaren som fästs på bandet med två tryckknappar. Den sänder på standardfrekvensen för löpband så den ska fungera med de flesta träningsredskap som kan ta emot data från trådlösa givare.

Och efter att ha provat ikväll visar den betydligt mer tillförlitligt och jämnt resultat men det är fortfarande inte tillgängligt för mig.

[tags]Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Tillgänglighet, Träna, Träning, Fitness, Springa, Löpning, Löpträna, Löpträning, Löpband, RunKeeper, Löparskor, Skor, Nike, NikePlus, Nike Plus, Apple, Apple iPhone, Apple iPhone 3GS, Apple iphone 4, iPhone, iPhone 3GS, iPhone 4, Apple Ipod, Apple iPod Nano, iPod Nano, Polar, Pulsband, Puls, Maxpuls, Pulsklocka, VoiceOver[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.