Översvämning i källaren del II

Idag är stora dagen D då vi tagit tag i vårt skadade källarförråd. Medan Maria och barnen började bära ut allt oskadat och placera det på torrt område åkte jag och Frans till Bauhaus för att handla reglar. Jag har bestämt att vi ska bygga ett golv av reglar som bygger upp en dryg decimeter så får man både luft och ventilation under alla kartonger och förhindrar liknande katastrofer i framtiden.

När vi kom tillbaka med allt virke och började såga upp det hade de andra kommit väldigt långt och börjat bära ut även skadade kartonger ut från källaren. Det fick bli en egen drypande stinkande hög som senare skulle fraktas till ett grovsoprum som i det här laget inte alls var extra tömt som utlovat, utan helt överfullt.

Stanken var enorm och det var väldigt äckligt att ta i allt som det verkligen rann ur. De andra använde handskar men det fanns inte till mig och man spritade händerna mer än ofta kan jag försäkra!

När förrådet var tömt, skurade vi upp allt vatten och andra odefinierade partiklar och dränkte sedan golvet i ren sjukhussprit och skurade sedan ut det över hela golvet. Den processen upprepade vi mer än en gång tills vi gjort av med avsevärda mängder sprit innan vi var nöjda.

När golvet började torka satte jag och Frans igång att snickra regelverk. Det tog sin lilla tid men blev väldigt bra! Med värkande ryggar satte vi sedan igång att bära in allt oskadat igen och stapla det på snygga högar och aningens mer sorterat än det varit tidigare. Efter detta blev det betydligt mer plats i förrådet och man såg klart och tydligt att vi förlorat en del. Men det kändes inte så sorgligt eftersom vi inte förlorat något vi kommer att sakna eller behöva. En del kläder förlorade Maria som nog var lite trist, men som legat i kartonger de sneaste 2 flyttarna och således inget som används. Jag var själv glad för att mina båtsaker, CD-, DVD- och VHS-samling var oskadad. De kartongerna borde ha stått på golvnivå på grund av sin tyngd men gjorde lyckligtvis inte det. Även kartongen med allt vårt vitrin hade stått en våning upp.

Trötta efter arbete som känns väldigt onödigt är vi nu äntligen klara, en vecka senare. Inget finns att få ut på försäkringen, inte ens för sveda och värk så vi tänker inte ens försöka.

[tags]Bostad, Familj, Hyresrätt, Fastighet, Hyresvärd, Bovärd, Kälalre, Källarförråd, Källarutrymmen, Vattenskada, Översvämning, Försäkring[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.