Ny dator, MacBook Air 11,6 del II

I december hämtade jag ut min MacBook Air 11,6 och var väldigt imponnerad. Men som jag blivit lite varnad för och sedan upptäckte var den lite klenare modellen utrustad med långsammare processor och hälften så mycket RAM-minne, så gick den lite segt i större textdokument och med talsyntes aktiv. Den började tappa ord när man skrev fort och det var rysligt störande.

Så jag bestämde mig för att byta upp mig. Jag kunde ju inte vänta förra gången på att tillgången skulle lösa sig utan hade för bråttom.

Nu blev det istället den lite tuffare modellen med 1.6GHz Core 2 Duo, 4GB ram men med samma 128GB SSD. Ingen enorm skillnad men jag märker faktiskt en enorm skillnad. Framför allt lär det vara RAM-minnet som gör susen men säkert också lite CPU-skillnaden. Man måste inte alltid ha det värsta men ibland finns det anledning att inte snåla eller ha för bråttom. Talsynteserna från Acapela som jag använder tillsammans med VoiceOver är ganska tunga grejer.

[tags]Dator, Datorer, PC, Mac, MacBook, MacBook Air, Mac OS X, Mac OSX, OS X, OSX, Macoteket, VoiceOver, Tillgänglighet, Talsyntes[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.