Skorna håller koll på min träning del III

I februari förra året blev jag så lycklig när jag skaffat mina NikePlus-skor som jag kopplade till min iPhone 3GS så att jag kunde se hur fort jag sprang och hur långt och sedan få det loggat och få statistik på min löpning vilket man kan läsa om här.

Enda sedan dess har jag tillryggalagt
km
löpbandet som jag skaffade i samma veva. Om man som jag inte ser displayen på löpbandet var nog detta ett av de coolaste hjälpmedel jag hittat på länge och löpbandet kändes som en bra investering eftersom det inte är så lätt att gå på gym själv när man inte ser.

Några motgångar dök upp under året. Under våren bestämde jag mig för att betatesta mjukvaran i iPhone och i den vevan slutade dels mitt ”remote watch”-armband jag använde som fjärrkontroll till musiken och röstfeedbacken man kunde få om sin löpning. Något hände i IOS som gjorde att fjärrkontrollen slutade fungera på nästan ett halvår.

Nästa motgång kom när iPhone 4 kom ut på marknaden. Vi som hade en lång träningshistorik i våra telefoner, tappade allt vid telefonbytet trots att man återskapade telefonen från en backup. Jag noterade många erfarna löpare på nätet som inte blev glada och det kan man ju förstå när all träningshistorik bara var spårlöst borta. Visst fanns den kvar på Nikes hemsida men inte lika snabbt och lätt tillgängligt som i telefonen.

Men under hösten började fjärrkontrollen Remote Watch åter fungera med iPhone. Från Apples sida sa man bara att remote Watch inte stöds av iPhone, utan bara av iPod Nano. Trots detta fanns valet för fjärrkontroll i den fasta mjukvaran för iPhone.

Under sommaren lanserade man ett pulsband från Polar som skulle fungera med Nike+-serien. Under hösten väntade jag ivrigt på att det skulle ges stöd för även det i iPhone, men det hände inte.

Däremot lanserade Apple iPod Nano 6:e generationen som var utrustad med skärmläsaren VoiceOver som gjorde det möjligt för mig att använda den. Och pulsinformationen kändes så intressant att jag övergav min iPhone som löppartner till för mån för en iPod Nano istället.

Och till denna fungerar så klart både sensorn i skorna, remote Watch armbandet och pulsbandet Polar Wearlink+ utan problem. Jag tycker inte Nike+-programmet är lika bra som det i iPhone men fördelen med pulsinformationen överväger.

[tags]Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Tillgänglighet, Träna, Träning, Fitness, Springa, Löpning, Löpträna, Löpträning, Löpband, RunKeeper, Löparskor, Skor, Nike, NikePlus, Nike Plus, Apple, Apple iPhone, Apple iPhone 3GS, Apple iphone 4, iPhone, iPhone 3GS, iPhone 4, Apple Ipod, Apple iPod Nano, iPod Nano, Polar, Pulsband, Puls, Maxpuls, Pulsklocka, VoiceOver[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.