SLHF-information på en grundkurs 1

Som jag har skrivit tidigare, så är det något med 2011 och ledarhundar! För första gången på 7 år blev jag tillfrågad om att hålla en litet föredrag om ledarhundar på Stockholms Syncentral och för några dagar sedan blev jag tillfrågad av Sveriges Ledarhundsförares styrelse om jag kunde ta en information för ett gäng som just nu går en grundkurs 1 för att få nya hundar. Informationen var då så klart inte om vad en ledarhund är, det vet dom så klart redan, utan vad föreningen Sveriges Ledarhundsförare SLHF är och gör.

Kursen äger rum denna vecka ute på Almåsa Konferens och det är deras näst sista dag idag. Efter kursavslutningen i morgon far dom hem till sina respektive orter med en instruktör för att öva på riktigt i hemmamiljö och påbörja utmaningen med en ny hund. På denna kurs var det bara 2 av 6 som var förstagångsförare som aldrig haft ledarhund förut och de kändes glada och taggade inför framtiden.

Informationen varade bara en halvtimme men fortsatte efter med annat som rörde hundar och tillgänglighet i samhället. Jag som länge pratat om att skapa filmer som visar ledarhundar i arbete planterade idén även hos denna grupp och flera fick då konkreta idéer. Någon hade dessutom en mediautbildning med filmstudio nära sig och blev väldigt inspirerad att fråga dem om de ville ha detta som uppgift i studierna. Kan bli hur bra som helst.

Just dessa inforamtioner tycker jag är grymt roliga även om informationen om vad en ledarhund är och gör är mest givande. Men att träffa nya och gamla ledarhundsförare och skapa lite inspiration är också kul.

Se ledarhundar i arbete:

Ledarhunden Teodor i hinderbana:

Fler klipp hittar du på min Youtube-kanal

[tags]Ledarhund, Ledarhundar, Hund, Hundar, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Tillgänglighet, Labrador, Labrador Retriever, Schäfer, Golden Retriever, Storpudel, Kungspudel, Synskadades Riksförbund, SRF, SLHF, Almåsa, Almåsa Konferens[/tags]

2 reaktioner till “SLHF-information på en grundkurs 1”

  1. Hejsan jocke !
    tack för informationen på almåsa .Nu är jag hemma och väntar in iza som kommer hem imorgon sen börjar friheten på riktigt
    *skrattar*
    Ha det så fint ..

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.