Gröna Lund med Aktiva Synskadade

Så har det då varit dags för årets besök på Gröna Lund. Vi brukar åka minst en gång om året och det känns fullt tillräckligt även i år =)

Detta år hakade vi på föreningen Aktiva Synskadade som hade det som en aktivitet. Det var ganska många som hade anmält intresse för aktiviteten men vi var bara någon sorts grupp utanför grindarna där alla fick sina beställda åkpaket och sedan gick man var för sig. Någon enstaka bekant stötte vi på där inne bara.

Men det var ganska mycket folk idag då det även var World Childhood Foundation-dagen med artister på stora scenen och hennes majestät drottningen på besök.

Annars var Gröna Lund sig väldigt likt. Ny för i år var atraktionen Twister som är en ny berg-och-dalbana i trä men jag åkte den bara en gång, tyckte den var lite tråkig.

Med ett sjukt barn och framåt eftermiddagen när solens kraft avtog och man hade för lite kläder började det bli huttrigt och segt. Tack och lov stänger Grönan kl8 på söndagar och det var med viss glädje klockan slog åtta. Vi hade lite fullt upp att försöka få alla att hålla sams och tillfredställa så många önskemål som möjligt, men med barn i så olika åldrar och längd var det inte lätt att alla skulle få åka.

Men nu är vi hemma och jag tror alla ändå är ganska nöjda med dagen Möjligen hade vi kunnat slutat några timmar tidigare när det var som bäst men det lyckas man ju aldrig med.

Det tog inte många minutrar efter hemkomsten förrän alla slocknade som små ljus, trötta efter 8 timmars nöjesfält!

[tags]Familj, Familjedag, Barn, Drottning Silvia, Silvia, Drottningen, World childhood foundation, Childhood, Aktiva Synskadade, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Gröna Lund, Nöjespark, Nöjesfält, Bergochdalbana, Stockholm, Djurgården[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.