Anmälningar hos Diskrimineringsombudsmannen

Nu har mina anmälningar registrerats hos Diskrimineringsombudsmannen -DO. Det gäller mina två anmälningar om diskriminering gällande Kellys Bar och Evas Pianobar, båda i Göteborg.

Just nu innebär det inget annat än att de inkommit och fått ett diarienummer och en utredare men någon sorts svar lär nog dröja eftersom motparterna ska få chans att uttala sig varefter jag ska få svara etc etc.

Tyvärr hyser jag ingen större förhoppning om någon framgång i dessa ärenden då det inte finns något stöd i lagen för förbud mot diskriminering av ledarhundsförare. vad jag förstå rdet så är problemet att man inte diskriminerar mig som människa. Jag är välkommen in, det är hunden man nekar tillträde och hundar kan inte diskrimineras.

Att det sedan för mig innebär samma sak med tanke på konsekvenserna det medför att jag inte kan ta med mig hunden och alltså själv inte heller komma in verkar inte lagen ta hänsyn till i dagsläget.

men jag gör dessa anmälningar för att det ska komma in i statistiken och för att det ska gå att påvisa att det är ett problem och behövs en lag för detta.

Nu får jag vänta och se om något svar eller utlåtande kommer.

[tags]Ledarhund, Ledarhundar, Hund, Hundar, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Tillgänglighet, Labrador, Labrador Retriever, Schäfer, Golden Retriever, Storpudel, Kungspudel, Synskadades Riksförbund, SRF, Diskrimineringsombudsmannen, DO, Astma- och allergiförbundet, Allergi, Allergier, Pälsdjursallergi, Restaurang, Lunchrestaurang, SHR, Restauratören, Hotell, Scandic, Scandic Hotels, Scandic Hotell, Sjukhus, Karolinska Sjukhuset, Karolinska, Astrid lindgrens barnsjukhus[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.