Omplacering av Nimbus

Nu har vi hjälpt Guide Dogs Stockholm att omplacera Nimbus, en svart Labrador-hane på 13 månader.

Nimbus skulle ha blivit ledarhund men på grund av rädsla för okända trappor fick han istället bli sällskapshund. Det går helt säkert att träna bort Nimbus trappskräck genom att nöta och öva. Men som ledarhund måste hunden ”älska” trappor och göra sitt bästa att hitta första bästa trappa när husse eller matte säger ”sök trappa” när man vet att det ska finnas en trappa i närheten. Och detta är så viktigt att det helt enkelt inte går att ha en hund som gärna undviker trappor och tycker dom är det minsta läskiga.

Nimbus fick flytta hem till min bror och hans familj. Där finns redan min förra ledarhund Gustav som fick gå ur tjänst 2007. Gustav börjar nu bli till åren och att plocka in en ny hund att ”lära upp” innan den gamla försvinner är nog ett mycket klokt beslut.

Eftersom vi är bortresta denna helgen kunde vi inte vara med och klappa på den nya vovven, men hoppas på att få göra det snart! Åtminstone på bild och enligt beskrivning verkar de väldigt lika varandra och kan säkert bli ett radarpar!

Se ledarhundar i arbete

Ledarhunden Teodor i hinderbana:

Fler klipp hittar du på min Youtube-kanal

[tags]Ledarhund, Ledarhundar, Hund, Hundar, Omplacering, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Tillgänglighet, Labrador, Labrador Retriever, Schäfer, Golden Retriever, Storpudel, Kungspudel[/tags]

En kommentar till “Omplacering av Nimbus”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.