Båthelg med Aktiva Synskadade

I helgen har vi varit på en ”aktiv träffpunkt” med Aktiva Synskadade med tema båt och vatten. Eftersom det var en långhelg denna helg for vi redan i torsdags kväll till Mälargårdarna som är föreningens gård utanför Enköping.

Aktiv träffpunkt betyder att det är en helg utan någon speciell verksamhet även om den kan ha ett tema. Man kan komma dit och delta i lite, allt eller bara ta det lugnt, läsa och träffa folk. Temat denna gång var ”båtar och vatten” och även om Mälarens vatten var ganska svalt blev det en hel del åka ring efter motorbåt och barnen provade även med stor framgång på att paddla kanot.

Under helgen provades det också på lite dykning men i övrigt var det lugnt och trevligt. Jag lyckades bränna mig rätt illa i solen redan första dagen och fick så klart väldigt ont och frossa och spenderade en del tid med böcker och tog det lugnt medan barnen for runt och hoppade studsmatta och körde fyrhjulig motorcykel när aktiviteterna vid vattnet blev tråkigt =).

På söndagskvällen hade en lite större stålbåt sjösatts och vi tog en tur med den ett litet gäng. Några fiskade och en av dem drog upp en rejäl jädda men annars var det dött. Under måndagen åkte ett annat gäng ut med samma båt men turen slutade i motorstopp och bogsering hem. Men nu är vi åter hemma och borta bra, men hemma är alltid bäst!

[tags]Aktiva Synskadade, Blind, BLinda, Synskada, Synskadade, Barn, Familj, Båt, Båtar, Kanot, Mälaren[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.