Ledarhundsdressörer på Youtube del I

Det finns idag flera företag i Sverige som dresserar och säljer ledarhundar, men endast en av dem, Guide Dogs Stockholm och Emmelie Reinson har använt sig av Youtube för att lägga ut delar av sitt arbete. Från början tror jag hon mest lade ut klipp för egen och för beställarens skull men det finns så klart tillgängligt för alla.

I de två klippen nedan gör hon ett vanligt miljötest med en tänkt ledarhund som heter Stina. Stina bedömdes sedan som olämplig som ledarhund och bor nu hos min svägerska. Jag tycker det är jätteviktigt att visa arbetet med att få fram ledarhundar ur flera perspektiv, hur man gör de första enkla testerna enda till en färdig hund i arbete.

Ledarhundstest Stina del 1

Ledarhundstest Stina del 2

Sedan finns ytterligare tre klipp med hunden Nikki som miljötränas i Stockholms Tunnelbana. Nikkis öde är dock okänt för mig.

Nikki arbetstest del 1

Nikki arbetstest del 2

Nikki arbetstest del 3

Denna dressör full av nya idéer och influenser från hur man tränar ledarhundar i andra länder har börjat använda Facebook för sina videoklipp men efter lite tjat hoppas jag även hon fortsätter använda Youtube för sina klipp.

Se ledarhundar i arbete

Ledarhunden Teodor i hinderbana:

Fler klipp hittar du på min Youtube-kanal

[tags]Ledarhund, Ledarhundar, Hund, Hundar, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Tillgänglighet, Labrador, Labrador Retriever, Schäfer, Golden Retriever, Storpudel, Kungspudel, Youtube[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.