Andra tonåringen i familjen

Ibland blir man påmind om att åren rinner på. Inte är det det lite oönskade runt magen, det kan tränas bort, och inte är det grå hårstrån, det har jag kompisar som hade när dom var 20 och inte heller är det att man lider svårt av bakfylla, det gjorde jag redan under studenttiden.

När man själv fyller år och ser åren rinna på, 36, 37, 38, snart 40 så är det bara siffror. I kroppen och i huvudet känns ingen skillnad. Men något som däremot märks är när barnen växer upp och det här kommer bli en sådan helg. Idag firar vi vår andra tonåring i huset. Jesper fyller 13 år och det slog mig först nu, på hans stora dag att det är just tonåring han blir! Vi led lite av att han fick en så dyr present och hade först svårt att motivera varför vi gjorde så i år. När vi kom på att han blev tonåring var det som en bra efterhandskonstruktion och genast var BMXen en helt annan sak =)

Idag blir vår ”minsta” också större, hon fyller sex år idag och till hösten börjar hon förskolan. Det kommer kanske inte kännas lika stort som när barnen börjar ettan, men det får vänta tills nästa år. Däremot har vi bestämt att lära sex-åringen cykla imorgon. Hon har cyklat på sparkcykel några veckor och har börjat få bra balans men aldrig lyckats med cykeln. Nu har hon dock fått en cykelhjälm i födelsedagspresent av mormor så nu måste vi börja med cyklingen. Det kommer dessutom göra våra långpromenader enklare för henne att orka med.

Men festen ikväll var lyckad. Vi grillade på gården på taket och det var lite släkt, vänner och barnens kompisar bjudna. Det blev en bra fest utan regn!

[tags]Barn, Familj, Förälder, Föräldrar, Föräldrarskap, Tonåring, Tonåringar, Ålder, Födelsedag, Födelsedagskalas, Födelsedagsfest, Födelsedagsfirande, Förskola, Förskoleklass[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.