Miranda kan cykla!

Jahapp, så var det med det! Igår fick Miranda en cykelhjälm i sexårspresent och då var det bara att ta tjuren vid hornen och sätta igång och lära henne. Redan sommaren för två år sedan fick hon sin första cykel när vi bodde i radhuset. Vi satte en sån där stång på cyklen för att se om det skulle underlätta inlärningen men det fungerade inget vidare. Vi har alltid envist och hårdnackat bestämt att inte låta något av barnen använda stödhjul. Visst lade vi inte ner supermycket tid på att lära henne och cykeln åkte in i garaget rätt fort och där blev den kvar.

Denise och Jesper lärde sig cykla sommaren 2002 när Jesper var just fyllda 4 och Denise 5½ år gamla. Vi gav de varsin cykel och tryckte hjälmar på dem och sedan satte vi oss med videokameran. Det blev ingen särskilt långrandig film. Efter att ha rullat några gånger med fötterna i marken lyfte Jesper upp fötterna på tramporna och snart for han runt på gården som en galning och en stund senare följde storasyster efter.

Sommaren 2005 hade Denise och Jesper åkt med mormor till norrland och Miranda hade just fötts och var bara några dagar gamla. På en av hundpromenaderna gav vi Emilia hennes första cykel och innan vi hunnit ut från gården, cyklade hon!

Och idag hämtade vi åter upp Mirandas cykel som stått undanställd i två år. En 12″-cykel som nog är lite för liten men det enda vi har och en bra början. När vi kom ut ur porten satte hon sig på cykeln och storasyster Emilia satte en hand som stöd i ryggen på henne. 10 meter senare släppte hon och Miranda cyklade själv.

Igår skrev jag om att nya tonåringar i huset kunde få än att, om inte känna sig gammal, så åtminstone påminna än om att tiden går. Det här är också en sådan milstolpe i ens barns utveckling. Miranda skriver redan sitt namn och rätt många flera bokstäver och är redan intresserad av det och sätter redan nu alla siffror så det kommer inte kännas så märkligt. Möjligen när hon ljudar sig igenom de första orden!

[tags]Barn, Familj, Förälder, Föräldrar, Föräldrarskap, Tonåring, Tonåringar, Ålder, Födelsedag, Födelsedagskalas, Födelsedagsfest, Födelsedagsfirande, Förskola, Förskoleklass, Cykel, Cykla[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.