Grundkurs 1 med Flinga del VIII

07:05: Morgonkaffet rinner igenom och man börjar sakta men säkert vakna till. Det har varit en orolig natt med framför allt en osalig Flinga som vandrat runt i lägenheten som jag har fått gå upp flera gånger och visa tillbaka till sin plats. Huvudvärken är enorm, men det blir säkert bättre snart.

14:03: Under förmiddagen idag satte vi igång direkt med att åka den vanliga vägen till jobbet inne på söder i Stockholm. Färden gjordes med Flinga i koppel för att hon ska få ha åkt den en gång och ta in alla intryck i lugn och ro. På jobbet tog vi en fika och lät Flinga känna in sin nya vardagsmiljö och sedan letade vi rätt på den ”lilla” rastplatsen för att sedan åka hem en annan väg som jag också behöver ha möjlighet att använda.

Väl hemma igen var det lunchtid och vi gjorde en grovplanering för veckan så att vi skulle hinna med allt på ett effektivt sätt och nu får Flinga koppla av och vila. Jag märker på henne att även hon är trött efter nattens vankande. Vi har bestämt att flytta in hennes korg i sovrummet bredvid min säng. Dels för att hon är van vid det nu från tiden på Almåsa och dels för att ytterligare knyta ihop oss.

Under dagens resande har hon visat sig vara en perfekt blivande storstadshund. Hon har fått knöla in sig under busssäten och åka tunnelbana och pendeltåg och hon är väldigt oberörd av det mesta. Fortfarande fuskar hon med trappor upp. Meningen är att hon ska ta ett steg upp med framtassarna och sedan stanna och vänta på kommandot att börja gå. Men istället fortsätter hon gärna upp för trappan som vanligt. Dels är hon nog lite lat men framför allt är det nog väldigt lätt att så att säga flyta med alla andra människor som rusar framåt. Det är något vi får jobba vidare på helt klart.

Här hemma har vi också lite att ta tag i. Skällandet och rusandet mot dörren när det ringer på eller när någon kommer hem och ropar hej eller hallå. Vi ska nu prova att inte ropa innanför dörren utan istället gå in och först när man är synlig säga hej. Vidare har vi bett barnen att inte hälsa på framför allt Flinga när de kommer hem. Det bygger på vanan att alltid bryta ut i glädjeyra så fort någon kommer och att man hälsar på människor som kommer.

Nu i eftermiddag ska vi ta en kort tur i vårt centrum, egentligen bara titta in och gå till djuraffären. Det finns inget där jag behöver just nu. Handlar gör vi ändå tillsammans och någon bra plats att lägga hunden på utanför mataffären finns inte. Då kan vi spara sådant tills det behövs. Vi har sträckor så det räcker att nöta in.

16:30: Nu har vi varit en sväng i vårt centrum och tittat lite. Just nu gick vi bara till hundaffären för att köpa hundgodis och sedan tränade vi in trappor och hiss som behövs för att ta sig in i centrumet. Det var rörigt och väldigt mycket folk. En dricka på ett café för att låta Flinga känna in miljön lite men hon somnade lätt under fikabordet.

Däremot var hon väldigt rolig inne på djuraffären. Hon skyggade undan bakom husse för godishyllan =) Påfrestningarna blev för stora av alla hyllor med godis, ben och grisöron och allt var förbjudet =) Vi ska gå dit en sväng till senare i vecka och se hur hon reagerar.

21:28: Nu är vårt kvällspass avslutat. Det blev rastning och lydnad i regnet. bortsett från att jag är ganska seg så gick det bra och jag fick påminnelser om att lydnad är glädje med krav i och då fungerar det lite bättre minst sagt.

Ikväll ska jag försöka sova tidigare och hoppas på en lugnare natt utan vandrande hundar. Åtminstone Flinga får flytta in sin korg bredvid min säng så är det nog lättare att styra såhär i början.

Imorgon blir det ytterligare en tur in till stan fast med motsatt upplägg och på eftermiddagen på grund av busstider. Tåg in till stan och buss hem med lite inventering av rastplatser på vägen.

Jag undrar hur det går för de andra ekipagen runt om i landet idag, om det regnar på dem och om dem är lika trötta som vi =)

[tags]Ledarhund, Ledarhundar, Hund, Hundar, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Tillgänglighet, Labrador, Labrador Retriever, Schäfer, Golden Retriever, Storpudel, Kungspudel, Synskadades Riksförbund, SRF, Hundinstruktör, Almåsa, Almåsa Konferens[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.