Grundkurs 1 med Flinga del IX

12:40: Nu har vi haft en ledig förmiddag på grund av ett läkarbesök men Flinga har så klart varit med. Ett ställe jag åker till max en gång per år så det blev färdtjänst fram och tillbaka. Men då fick vi lite transportpraktik. Men även sådant tar på krafterna för en ny hund, hela tiden nya intryck och kravet finns ju ändå på henne att vara duktig och lugn så nu är hon också ganska trött.

21:35: Under eftermiddagen har vi tränat vägen till och från jobbet igen. Jag kan åka till och från jobbet på 2 sätt, med buss eller tunnelbana och pendeltåg. Det blir ju i praktiken 4 sträckor för Flinga att smälta. Idag tog vi tågvägen till jobbet och bussalternativet hem, dels på grund av tidtabellerna och dels på grund av variationen. På jobbet fick Flinga ligga och känna in vår arbetsmiljö medan jag och instruktören gick ut för att utse rastplatser.

Väl hemma klev vi av bussen ett par stationer efter den jag annars ”borde” kliva av på. Då hamnar man vid ett skogsområde som medger väldigt bra rastningsmöjligheter. Sedan går vi tillbaka hemåt. Eftersom möjligheterna alldeles i närheten av hemmet är begränsade är tanken att ha lite alternativ så att hon kan få större ytor och lite variation efter en lång dag på jobbet. Sedan kan det lätt utökas.

Igår vid kvällsrastningen körde vi ju lite apportering så ikväll rastade vi bara och stod sedan ute och planerade morgondagen och fick på så vis även träna in en hel del aktivitet med passerande hundar och människor.

Men idag har jag gått med Flinga i sele i stan för första gången och det var riktigt roligt. Det är ju en ganska livlig miljö vi lever i och reser med pendeltåg, tunnelbana och bussar oftast i värsta rusningstrafiken. Så det är verkligen en nöt för Flinga att gnaga på =) Men idag fick hon arbeta i selen hela vägen från jobbet via Skanstull och till bussen på Gullmarsplan och det gick riktigt bra! Imorgon förmiddag jobbar vi sträckan i motsatt riktning och lite annat på eftermiddagen. Men mitt första intryck av henne i arbete i riktigt het miljö är väldigt positivt. Hon jobbar aktivt och bra och man måste snarare hålla ner hennes tempo i trängseln vilket jag gillar väldigt mycket. Jag märker också att hon är väldigt följsam när vi åker med kommunala färdmedel. Hon slinker in smidigt på bussen och lägger sig bra och tar liten plats vilket ju inte är något man direkt tränar hundarna till.

Så nu ska vi båda få en välförtjänt natts sömn. Jag har idag pratat med en av de andra kursdeltagarna som hemma på sitt håll sliter med ungefär detsamma som vi, fast i hällregn =) Men det är roligt att höra att det går bra även för dem.

[tags]Ledarhund, Ledarhundar, Hund, Hundar, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Tillgänglighet, Labrador, Labrador Retriever, Schäfer, Golden Retriever, Storpudel, Kungspudel, Synskadades Riksförbund, SRF, Hundinstruktör, Almåsa, Almåsa Konferens[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.