Grundkurs 1 med Flinga del XIV

12:00: NU ÄR MIN GRUNDKURS AVSLUTAD! UNDER FÖRMIDDAGEN HAR VI GÅTT VÄGEN TILL PENDELTÅGET IGEN OCH DESSUTOM FILMAT DET. DET ÄR INGA TVEKSAMHETER OM ATT FLINGA HITTAR MEN VI BEHÖVER FINSLIPA OSS LITE MEN DET HAR VI EN HEL FRAMTID PÅ OSS ATT GÖRA. LITE SÅDANA SMÅTÖRNAR I SAKER MAN KOMMER FÖR NÄRA. MEN ANNARS FUNGERAR ALLT VÄLDIGT BRA.

EFTER EN SVÄNG TILL PENDELTÅGET GICK VI ÄNNU EN VÄNDA I CENTRUM OCH AVSLUTADE DET MED EN FIKA.

MEN NU ÄR DET OBÖNHÖRLIGT SLUT PÅ KURSEN. HUNDEN ÄR TRÖTT OCH HUSSE ÄR SEG I HJÄRNAN MEN ANNARS VID GOTT MOD OCH INSPIRERAD FÖR FRAMTIDEN. HÄR OM DAGEN RINGDE DEN ANSVARIGE FÖR TILLDELNINGEN FÖR ATT HÖRA HUR DET GICK OCH MAN KAN BARA SÄGA ATT DE ÄN EN GÅNG GJORT ETT BRA JOBB OCH HITTAT EN HUND SOM JAG TROR MATCHAR MIG PERFEKT!

MEN IDAG KÄNNS DET LITE VEMODIGT. JAG TROR JAG HAR LITE SVÅRT FÖR AVSKED NÄR MAN SKA SKILJAS FRÅN BRA OCH TREVLIGA OCH DUKTIGA MÄNNISKOR. PÅ ETT SÄTT ÄR DET LITE UTELÄMNANDE ATT JOBBA MED SÅNT HÄR MED NÅGON MEN DET HAR FÖRVALTATS AV TRYGGA HÄNDER. NÄR VI SA HEJDÅ SA JAG TYP ATT ”DU HAR VARIT TREVLIG OCH DUKTIG” MEN DET VAR NOG EN KORT SAMMANFATTNING AV TVÅ VÄLDIGT LYCKADE OCH TREVLIGA VECKOR. MIN INSTRUKTÖR DEN HÄR TIDEN HETER SARA OCH HAR VARIT KANON! FÖRUTOM ATT VI HAFT TREVLIGT, HAR JAG FÅTT PRECIS DET JAG ÖNSKAT I INFORMATION VAD JAG GÖR RÄTT ELLER FEL OCH VAD HUNDEN GÖR. DET UNDERLÄTTAR FÖR MIG ATT FORTARE LÄRA KÄNNA HUNDEN. ”NU HÖLL HON UNDAN BRA FÖR BARNVAGNAR” ELLER ”TITTADE PÅ EN HUND MEN PASSERADE” OSV. DET HAR VARIT VÄLDIGT BRA ATT VETA INFÖR FRAMTIDEN NÄR INGEN LÄNGRE GÅR BAKOM OCH BERÄTTAR VAD SOM HÄNDER. EN BRA GRUND FÖR ATT LITA PÅ OCH FÖRSTÅ MIN HUNDS SIGNALER. BARA EN SÅDAN SAK SOM ATT VETA HUR HON SER UT NÄR HON JOBBAR, MED HUVUD, ÖRON OCH SVANS SÅ ATT JAG VET ATT HON TRIVS MED DET HON GÖR.

DET HÄR HAR NOG VARIT DEN BÄSTA INKÖRNINGEN AV DE ALLA. JAG HAR FÖR VISSO HAFT BÅDE BRA HUNDAR OCH INSTRUKTÖR TIDIGARE, MEN KANSKE HAR JAG LÄRT MIG SJÄLV MEST DENNA GÅNGEN HUR MÄRKLIGT DET ÄN KÄNNS. ATT JAG VARIT MER INTRESSERAD OCH HAFT STÖRRE FÖRSTÅELSE FÖR FEL JAG SJÄLV GÖR NÄR JAG MER ELLER MINDRE OMEDVETET PÅVERKAT HUNDEN I TRON ATT JAG VETAT BÄTTRE OCH SÅ HAR DET BLIVIT FEL FÖR ATT HUNDEN GJORDE RÄTT FRÅN BÖRJAN. SJÄLVKLART HÄNDER DET ATT HUNDEN GÖR FEL ELLER FUSKAR LITE, MEN LIKA OFTA ÄR DET ETT FÖRARFEL. SJÄLVKLART HANDLAR DET OM ATT LITA PÅ HUNDEN OCH DEN TILLITEN TAR EN STUND ATT BYGGA UPP MED VARJE NY HUND.

NU HAR VI NÅGOT ATT BYGGA PÅ JAG OCH FLINGA OCH JAG HOPPAS INTE JAG SKA VARA FÖR NERVÖS NU NÄR VI SKA UT ENSAMMA I VERKLIGHETEN =)

[tags]Ledarhund, Ledarhundar, Hund, Hundar, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Tillgänglighet, Labrador, Labrador Retriever, Schäfer, Golden Retriever, Storpudel, Kungspudel, Synskadades Riksförbund, SRF, Hundinstruktör, Almåsa, Almåsa Konferens[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.