Strukturerat våra DVD-filmer del II

Här kommer en liten uppdatering. Att rippa DVD-filmer är förvisso ganska enkelt numera men väldigt tidsödande. Men en väldigt drivande motor är hur det blir när det är klart och allt finns i datorn tillgängligt för alla i hela huset. Alla pengar vi förr pumpade in i DVD-filmer betalar sig bättre om man kan fortsätta använda filmerna trots att man inte längre ens har en vanlig DVD-spelare. När den senaste gick sönder skaffade vi aldrig en ny eftersom målet var att få in dem i en mediadator.

Dessutom blir det en genomgång av alla filmer så att fodral och skivor ligger rätt. Och när allt är klart ska det förpackas i kartong och ställas undan för framtiden.

Den här dryga veckan som gått har resulterat i 56 rippade filmer. Ett arbete på runt 100 timmar och flera datorer har gått natt som dag, allt för att jag ska kunna hålla målet att vara klar till julledigheten. Då kan man spendera timmar i soffan med gamla filmer man sett för länge sen. Märkligt nog finns filmer i samlingen jag faktiskt aldrig ens sett.

Men det är en god hög kvar och det är bara att jobba på. Det tråkigaste är att den ännu så länge lilla högen med filmer som inte går att rippa växer lite. Ännu så länge mindre än 10 filmer, men de kommer irritera mig mycket när allt väl är klart och de inte är med i samlingen.

Nästa steg, att digitalisera alla våra VHS-filmer orkar jag inte ens tänka på i nuläget. Utrustning för det finns och det kommer göras framöver. Men antalet VHS-filmer är minst lika många och där är det bara realtidsinspelning som gäller. Det blir ett projekt för 2012, eller 2013 :D

[tags]Film, DVD, Video, Rippa, Rippa Dvd, Apple, Mac, iTunes, Apple Tv, AppleTv, TV, Hemmabio[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.