Casting till Mot Alla Odds del I

Detta är ett inlägg som skrivs på angivet datum, men tyvärr inte kommer att kunna publiceras i bloggen förrän allt är klart, framåt hösten.

För några dagar sedan fick jag ett mail just via kontaktformuläret här på hemsidan. En tjej som jobbar på ett av SVT:s produktionsbolag sökte mig i ospecificerat ärende. Jag utgick från att det handlade om ledarhundar med tanke på att det varit ett ämne som legat mig varmt om hjärtat här i bloggen de senaste åren. nog för att ledarhundens dag just passerat men jag tyckte ändå det verkade märkligt om något så stort och fint som SVT skulle vilja göra något om det :) Men bra tänkte jag, äntligen kanske något händer.

Men idag först fick vi tag i varandra. Det visade det sig då kort och gott att saken handlade om planerna att producera en andra säsong av SVT:s Mot Alla Odds som sändes i början på året. Jag skrev själv ett inlägg om programmets sista delar här.

Det var den artikeln man bland annat funnit i sitt researcharbete och frågan var kort och gott hur jag skulle ställa mig till att vara med i nästa säsong av programmet!

Jag fick berätta om mig själv, ålder, funktionsnedsättning, familj, arbete, intressen och lite sådant. Jag berättade också att jag övervägde att söka förra gången man hade casting till första säsongen men avstod av — ja, bekvämlighet, lathet, tvivel på mig själv som TV-kändis mer än konceptet som sådant.

På frågan vad jag tyckte om programmet sa jag, att jag tyckte formatet var kanon, att jag inte alls delade den lilla storm som utbröt i och med programmet, märkligt nog bland just gruppen synskadade. Jag nämnde också att jag tyckte det var tråkigt att det inte varit med någon gravt synskadad i den gångna säsongen. De som representerade de rörelsehindrade hade ändå ganska påtagliga skador med saknade ben och benproteser och rullstolar medan de som hade synnedsättning ändå såg ganska bra och under seriens gång hittade jag inte en enda situation där synskadan hos deltagarna blev ett problem vare sig individuellt eller i gruppen. Detta delades helt av produktionsbolaget vilket man i så fall ämnade rätta till till nästa säsong.

Under samtalets gång fick jag veta att inspelningarna ska ske i Sydamerika i september – oktober under en månads tid. Man ska ha casting i början av juni då man träffas och pratar, och väljs man ut får man genomgång fysiska och psykologiska test för att se att man klarar av utmaningen.

För min egen del låter allt detta enormt roligt. Som vanligt när jag erbjuds något radar problemen upp sig. Man ska vara borta från familjen, hunden och jobbet en månad vilket är ganska lång tid vilket i sint ur innebär att hunden går ur tjänst ur denna relativt långa period. Ett ännu större problem är kanske inkomsterna när man är borta från jobbet. Man kan tydligen få någon liten ersättning men inget som närmar sig en månads inkomstbortfall. Så det blir till att spara semester eller ha en fin chef som tillåter tjänstledigt med lön :)

SVT – Mot Alla Odds officiella hemsida

[tags]TV, SVT, Sveriges Television, Reality-TV, Dokumentär, Media, Mot Alla Odds, Funktionsnedsättning, Funktionshinder, Handikapp, Handikappade, Tillgänglighet, Synskadade, Rörelsehindrade, Mastiff, Casting, Slutcasting, Bosön, Fystest, Träning, Psykolog, Utmaning, Äventyr, Sydamerika, Nicaragua, Regnskog[/tags]

Stockholm County, Sweden

En kommentar till “Casting till Mot Alla Odds del I”

  1. Har precis tittat färdigt på serien och är medveten om att jag kommenterar på ett väldigt gammalt blogginlägg, men det var här jag hittade svaret på min undran och fick bekräftat vad jag trodde: att programmet spelades in under regntiden.

    Vill också säga att det var på vippen att jag inte hade följt er resa. Det var endast för att det är inspelat i Nicaragua, där jag bodde i tre år, som jag blev fast. Ville se hur det ser ut nu och möta miljöer från mina år där. Nu blev det ju inte så mycket av det, men jag fortsatte följa er och tycker det är en beundransvärd insats ni gjort. Jag minns ju hur besvärligt det var för alla när vägarna förvandlades till lervälling, hur hettan påverkade en och hur man mår med dålig mage.

    Är ändå nyfiken på era/dina personliga reaktioner inför miljön och människorna där. Vet också att det finns väldigt många personer med funktionsnedsättningar i Nicaragua efter de militära stridigheter som förekom efter 1979. Hade ni kontakt med några av dessa?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.