Vårrusta båten del I

Lite senare än man borde var det så dags att täcka av båten. Jag har inte varit här sedan jag och en kompis vintertäckte båten i slutet av november. Det var nog den bästa täckställning vi någonsin byggd för allt stod kvar som det skulle och varken ställning eller täckning hade tagit skada av vintern.

Det tar alltid lite tid att bygga ställning men det gick betydligt fortare att skruva ner den och vi försökte behålla takstolar intakta så det ska bli lätt att sätta ihop dem nästa gång.

Om det nu blir någon nästa gång… Jag vet att jag sagt flera år i rad att jag inte ska ha båt och 2010 hade jag dessutom båten ute på annons. Inte för att jag egentligen ville sälja båten, den som är mitt absolut största intresse, utan för att det är så förbannat krångligt att ha båt och inte se. Jag brukar ta mig över de flesta hinder i vardagen, men ibland känns det som om allt för mycket bygger på andras hjälp och välvilja för att jag ska kunna utöva mitt intresse och det fungerar ju inte alltid.

Det är så många kriterier som ska uppfyllas för att det ska fungera bra för mig att ha båt. Jag ska ha en bra sommarplats, en brygga det är lätt att hitta till, nära till el och vatten och helst en långskeppsplats så att det är lätt för mig att lasta i hund och prylar. Jag behöver en bra vinterplats så att jag kan hitta till båten även på land, nära till el och vatten utan att jag ska behöva treva mig runt och slå halvt ihjäl mig på en rörig marina. Allra helst skulle jag behöva kunna förvara båten inomhus eller under tak för att slippa hjälp med att frakta material och bygga täckställning. Och slutligen skulle allt detta behöva vara billigt och lätt att ta sig till med kommunala färdmedel eller färdtjänst.

Mycket av detta har jag haft på en marina i Nynäshamnstrakten tills det skar sig slutgiltigt i slutet av förra året. Då gick diskussionerna på grund för alltid som det verkar. Allt började med den långdragna historien ”Motor- eller drevproblem där jag ansåg att deras service orsakade att mitt drev gick sönder på grund av att det kom in vatten i oljan och det sedan tog sådan tid för dem att titta på det så jag till slut tröttnade och bad en extern verkstad hämta båten och åtgärda problemen.

Tre år har gått sedan dess och nu har det resulterat i att vi inte kan komma överens och jag måste flytta på båten så fort den kommer fram och blir tillgänglig. Oklart vart och hur.

Idag låg inte många båtar kvar runt min båt så det var hög tid att förbereda för flytten. Vi packade ihop ställningen men får fortsätta i morgon eftersom kapellet inte fick plats i bilen. Tur man har bra vänner!

[tags]Windy, Windy 22, Båt, Båtar, Båtliv, Båtmotor, Båtmotorer, V8, Marina, Varv[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.