Coca Carola-konsert

Ikväll var det dags för en liten höjdpunkt i tillvaron! Mitt gamla idolband Coca Carola spelade på Kafé 44.

Det var ett antal år sedan nu Coca Carola splittrades och det klart att man gått och väntat på en återförening i någon form och nu kom den äntligen, ett sorts genrep inför konserten på Peace and Love-festivalen senare i juni.

Kafé 44 på söder i Stockholm är kanske inte jordens bästa konsertlokal, det har jag aldrig tyckt. Nu är jag äldre och antagligen tråkigare och just den åsikten har inte förändrats. Att gå på punkkonsert alkoholfritt var också en ny erfarenhet. åtminstone förr hängde ju sådana konserter väldigt mycket ihop med pilsner.

Fördelen med dagens spelning blev istället att det fanns barn i lokalen vilket även det var väldigt udda men gulligt. Särskilt när någon i bandet vars barn stod och skrek ”hej pappa!” vilket var ett tydligt tecken på att det inte bara är jag som blivit äldre :)

Jag tyckte det var mycket tråkigt när Coca Carola splittrades och en tidsålder gick i graven, men jag vet ju att allt inte kan pågå i evighet. Just därför var det en riktig nostalgitripp att få se dem live igen och trots flera års uppehåll var dem tighta som vanligt och som sångaren Curre mycket riktigt påpekade, texter skrivna för 10–20 år sen är lika aktuella idag.

Efter spelningen blev det att gå vidare till annan lokal för att få den där saknade kalla ölen och för att låta öronen hämta sig lite. Trots att jag stod längst bak borde man kanske haft proppar. Jag tycker sånt tar bort mycket av det bra ljudet, men som idag, om det berodde på lokal eller skadade öron, skrällde det lite för mycket.

[tags]Musik, Punk, Konsert, Coca Carola, Åkersberga, Kafe 44[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.