Tittar på ny båt, Ferrina 31

Idag har jag varit och tittat på en ny båt. Jag började mest surfa Blocket för att sondera terrängen lite inför den planerade försäljningen av vår Windy men halkade rätt snabbt in bland säljes-annonserna.

Ibland gör man riktigt dåliga val i livet. Ett sådant var när jag sålde vår stålbåt Galadriel. Jag väntade i 4 år på att hon skulle säljas och det var nog på alla sätt den perfekta båten för mig som synskadad. Stor, rejäl, rymlig, behövde inte tas upp varje vinter och framför allt gick att vara i även kalla dagar. Först bytte jag till en mindre Bonum 25 och nu en sportbåt. Den är förvisso jätterolig och snabb men för mig inte alls helt rätt sorts båt. Det finns många problem med den typen av båt för mig men det mest påtagliga har varit att om jag åker ut till båten själv en sen och ruggig höst eller senvinterdag, kan jag inte ta med mig hunden eftersom hon inte gärna kan ligga på marken utanför. I stålbåten kunde hunden följa med in i värmen och det spelade ingen roll vilken sorts väder det var ute.

Så jag känner att om jag ska kunna fortsätta utöva mitt största intresse måste jag på något vis komma tillbaka till det konceptet eller inte ha båt alls. Det senare känns som ett dåligt alternativ. Ett intresse man är uppväxt med sedan barnsben, vad byter man ut det mot bara sådär?

Så trots att vår inte är sjösatt och ute för försäljning ännu åkte jag och tittade p en Ferrina 31. Den var extra intressant eftersom den gamla kapelldelen var ombyggd och ersatt med en stålkonstruktion som gjorde den ännu mer inomhus vilket skulle passa mig perfekt. I nuvarande skick var det dock inte möjlighet att stänga igenhelt eftersom den är helt öppen bakåt och jag hade kanske tänkt mig något med styrhytt och sallong med stängningsbara dörrar.

Men utan såld båt kommer jag inte så mycket längre och prio 1 blir nu att få den i sjön och i ordning för att säljas så får vi se om det här objektet finns kvar sen. Med lite tur vill ingen ha den på ett tag :)

[tags]Båt, Båtar, Båtliv, Båtmotor, Båtmotorer, Marina, Varv[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.