Bloggkarta del II

För några veckor sedan började jag arbetet med en Bloggkarta där man kan se vart i världen alla inlägg är skrivna. Det kräver att inläggen är geotaggade, försedda med koordinater med longitud och latitud där de skrivits.

En hel del inlägg som jag skapat med telefonen har automatiskt fått denna information inlagd, andra har jag gjort det manuellt lite vart efter när jag passerat platser där inlägg skrivits. Men det gick för långsamt för min smak. Så jag bestämde mig att göra det från början och grundligt och när jag snöar in på något fortsätter det snöa tills det är klart och det var ett terapiarbete utan dess like :)

Just nu, när detta inlägg publiceras finns det 1272 inlägg i bloggen. 250 av dem hade geotaggar redan så det fanns ett tusental att gå igenom. Jag har nu betat av något år varje kväll. Vissa väldigt bloggtäta år tog flera kvällar och nu är det äntligen klart!

I början gick det lite trögt och kändes yxigt men när jag samlat på mig postadresser och koordinater till de platser jag vanligtvis brukar besöka gick det fortare. Städer jag rest till och bott på något hotell någonstans, fick inlägget taggas mitt i centrum i respektive stad för jag orkade inte vara hur petig som helst.

Förutom att mina bostadsadresser de senaste 16 åren är helt nedklottrade med punkter, så finns nu prickar i rätt många svenska städer, de flesta nordiska länder, en del i Europa och USA. Även om blogg inte fanns som fenomen 1989, har jag ändå skapat inlägg även i Egypten och Grekland eftersom de ska ingå i den reseberättelse med bilder jag kommer publicera framöver.

Och nu när allt detta är klart ska man bara komma på vad man ska använda det till! :) Något vettigt måste det ju vara med tanke på hur många timmar jag lagt ner kan man tycka? Men antagligen är det bara som vanligt, en cool grej :)

Förutom en karta med alla inlägg på som du hittar på länken ovan eller under Om sjaten -> Bloggkarta så kan man numera också se vart varje inlägg är publicerat. Klicka bara på länken under varje inlägg för karta.

[tags]Blog, Blogg, Bloggar, Bloggkarta, Bloggosfär, Bloggosfären, Karta, Kartor, Geotag, Geotagg, Geotaggar, Geotags, Geotagging, GPS[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.