Äntligen diskmaskin igen!

Straxt efter jul gick vår diskmaskin sönder. Vi köpte den begagnat av förra hyresgästen för en struntpeng och sedan dess har den gått i 1,5 år. Det var inte så länge som man hade hoppats för den där tusenlappen vi gav. Tömningspumpen gick sönder och det kändes inte aktuellt att laga den.

Diskmaskinen blev stående på sin post ändå ett halvår och åkte ut ur huset efter semestern. Tyvärr hade vi lite för bråttom att få ut den för att hinna ta ett foto av det som börjat bosätta sig inne i maskinen, men det luktade inte hallonkräm :)

Sedan dess har vi hankat oss fram med disk för hand och fördelningen vid diskbaljan har inte varit helt rättvis… Så här om veckan beställdes äntligen en ny maskin.

Det var inga stora problem att montera diskmaskinen, det gjorde jag själv även om det säkert inte är helt tillåtet. Men jag är rätt nojig när det gäller vatten och vilka skador det kan åstadkomma så jag lär nog hålla bra koll. Alla kopplingar passade och en nödvändig omvandlare för till-vattnet följde med. Annars hatar jag att leta sådant i butikerna. Det blir alltid fel!

När allt var klart fungerade det ändå inte till en början. Jag vred på vattenkranen för diskmaskinen men inget hände. Först trodde jag att jag trots allt inte var något VVS-ämne men efter att ha monterat isär kopplingarna och försiktigt vridit på vattnet visade det sig att inget vatten kom över huvud taget. Det var bara att kalla på bovärden för att laga kranen som hade gått sönder när jag stängde den vid demonteringen av den gamla diskmaskinen. Vilken jädra tur att den pajade i stängt läge :)

Nu är det i alla fall frid och fröjd i hushållet igen och alla är glada och nöjda!

[tags]Hem, Hushåll, Hushållsarbete, Kök, Rengöring, Disk, Diska, Diskmaskin, Siemens, VVS, Montering, Installation, Leverans, Elgiganten[/tags]

En kommentar till “Äntligen diskmaskin igen!”

  1. Ha. Var tvungen att gå ut i köket och kolla om ni snott vår. Men den stod kvar. Grattis till ett bra köp =)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.