Träna inför Roslagshösten 2012

Nu har jag varit ute på en 56KM lång runda igen, från Älvsjö till Södertälje och tillbaka. I ärlighetens namn minns jag inte exakt när jag cyklade senast, men det måste vara bortåt en månad sedan i bästa fall. Jag har förvisso löptränat men när vi åter rullade in cykeln kändes det att det tog och att det inte alls var samma muskler som vid löpningen. Just nu undrar jag mest vad jag har givit mig in på! :) Söndagens lopp är 135KM långt och dagens tur var inte ens halva streckan.

Jag känner i och för sig tydligt i kroppen att en stor del beror på för litet näringsintag idag. En alldeles för liten sallad har varit det enda och jag tror mer det är det som känns i kroppen även om mjölksyran i musklerna minsann också känns :)

Nu blir det ingen mer cykling före helgen men jag får satsa hårt på löpträningen och styrketräningen de sista dagarna. Sedan får det gå som det går :) Och som jag brukar säga till min cykelpartner för söndagens lopp, det värsta som kan hända är att man får bryta, det näst värsta att man får en tid man ogärna bloggar om eller att det går bra. På söndag är det vätske- och energikontroll ungefär var annan mil och man lär ju ha eget med i packningen, ätit bra dagen innan och en ordentlig frukost på morgonen.

[tags]träning, Träna, Fitness, Hälsa, Löpning, Cykling, Puls, Cykel, tandemcykel, Löpband, Pulsband, RunKeeper, Nike, NikePlus[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.