Hundvakt under Mot Alla Odds

Nu när jag fått veta att jag kommit med i Mot Alla Odds börjar det bli högst aktuellt att lösa hundfrågan inför resan. Jag har funderat rätt mycket på hur jag ska lösa det med hunden när jag ska vara borta så länge.

Alternativet är så klart att låta hunden vara hemma hos resten av familjen, men det har inte känts som någon bra lösning. Jag och Flinga har fått en väldigt bra kontakt under det år som gått sedan jag fick henne. För att vara Labrador är hon väldigt mycket en enmanshund eftersom det nästan alltid är jag som rastar och matar henne.

Skulle hon nu vara hemma hos familjen en hel månad skulle andra naturligtvis behöva sköta den biten och jag tror att det skulle vara svårt att reparera det när jag kommer hem även om jag tar över ansvaret igen till 100%.

Så jag har letat lite efter någonstans att ställa henne under tiden. En vanlig fodervärd hade så klart varit ett bättre alternativ än att vara hemma. Men dels kunde jag inte komma på någon att fråga och helst skulle jag vilja ha henne hos någon ledarhundsdressör eller instruktör som dels gör allt rätt och dels kanske, i dressörfallet, också kan träna henne lite under tiden. Jag kastade ut en liten krok hos leverantören där hon är dresserad men antar att de skulle vilja ha betalt och att hon ändå kanske inte blev särskilt mycket tränad.

Så träffade jag två hundinstruktörer från Synskadades Riksförbund här om dagen när vi hade ledarhundsinformation på jobbet. Båda är väldigt kompetenta och bra och jag valde att fråga dem. Och självklart var det inga problem. Så nu är hundfrågan löst. Söndagen innan avresa är instruktören i Stockholm så då överlämnas hon i goda händer. Då får hon vara med henne nere i Östergötland och alla mina önskemål uppfylls. En duktig instruktör och hundmänniska som jag känner väl, långt från Flingas och min hemmiljö och någon som dessutom kan träna henne lite då och då och där hon definitivt inte bli bortskämd.

Så nu känns det bra när ett viktigt problem fått sin lösning.

SVT – Mot Alla Odds officiella hemsida

[tags]TV, SVT, Sveriges Television, Reality-TV, Dokumentär, Media, Mot Alla Odds, Funktionsnedsättning, Funktionshinder, Handikapp, Handikappade, Tillgänglighet, Synskadade, Rörelsehindrade, Mastiff, Casting, Slutcasting, Bosön, Fystest, Träning, Psykolog, Utmaning, Äventyr, Sydamerika, Nicaragua, Regnskog[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.