Klagat hos hyresvärden del III

I somras tröttnade min fru på skavankerna i vår lägenhet och skrev ett långt brev och listade upp alla saker som var undermåliga i hemmet. Sedan dess måste man faktiskt säga att det har hänt en del.

En fönsterfirma kom och lagade alla fönster som läckte och som en följd av de läckagen kom en annan firma och ställde dit en avfuktare eftersom ett av rummet blivit vattenskadat på grund av fönstren. Sedan kom en takfirma, som förvisso varit hos oss förut utan att lyckas täta taket, men denna gång gick det bättre. vi har haft några ordentliga slagregn sedan dess utan att som Pelle i Saltkråkan kunna ha en hink på golvet i köket, för det var verkligen den nivån på det :)

Sedan blev det omgjort i 2 rum, ommålade tak, nya tapeter och golv i ett rum och nya tapeter i ett annat och idag fick vi nytt golv i köket. Därtill har en balkongfirma för andra gången varit och tätat ett plasttak som läckt och denna gång lovat att bygga om taket om det började läcka igen.

Inte nog med det, snart får vi ny spis, kyl och frys i köket och till och med en ny kran vid diskbänken eftersom den gamla behagade gå sönder när vi monterade ny diskmaskin. Avstängningsventilen slutade fungera och efter en lagning som inte hjälpte, kommer snart en helt ny kran.

Så visst kan man säga att det hänt saker över förväntan och det är skönt. Ska man klaga lite, för det ska man ju, så har mycket av jobbet skett, om inte med direkt fusk så i vart fall med klar forcering av arbetet. Tapeter och golv har lagts utan att ta bort socklar och lister så att skarvarna inte döljs längs väggarna. Men det kanske går under principen ”you get what you pay for” :)

Visst, somliga i vårt hushåll vill ha alla rum omgjorda men detta är en bra början så får man göra en ny framstöt nästa år för att få lite till åtgärdat. Hade man kunnat, hade man kunnat göra en hel del själv och få materialet men det går ju inte i vårt fall.

Så nu är jag mest missnöjd med saker utanför lägenheten. Hissen är förvisso OK nu och går inte att öppna utan att en hisskorg är på plats men önskemålet om att byta ut portkoden mot taggar kvarstår. Vi har i stort sett varje helg ungdomar som sitter i porten och röker och bara några dagar efter byte av portkod är koden ute på stan och valsar.

Men vem vet, snart kanske man byter portkodssystemet mot taggar istället, man kan ju hoppas.

[tags]Hem, Hus, Bostad, Lägenhet, Hyreslägenhet, Hyresrätt, Hyresvärd, Underhåll, renovering, Kök, Ru, Badrum[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.