Inför Roslagshösten 2012

Nu är det mycket mindre än 24 timmar kvar till starten för Roslagshösten 2012 går. 13,5 mil, eller vilket låter värre, 135KM cykling med start och mål i Upplands Väsby. Jag känner mig faktiskt inte så väl förberedd som jag önskat men har ingen annan att skylla på än mig själv :) Man får ta det för vad det är, en försmak inför vad som komma skall så kanske man förbereder sig bättre då :)

Idag har jag förberett så gott det går. Införskaffat tights, tröjor och ny cykelhjälm och vattenflaska. Det blev kläder ur löparsegmentet vilket beslutades efter att ha varit på en cykelbutik och tittat på priser och utbud :) Det kändes i nuläget inte helt aktuellt. Ska jag lägga ner tusentals kronor på specialkläder vars funktion jag i och för sig tvivlar på i förhållande till priset, så ska man kanske reka lite mer och i god tid. Men det känns ändå bättre att vara något sånär normalt klädd än att komma i shorts och T-shirt medan alla andra säkert kommer sportenligt klädda i cykelkläder.

Sedan har jag införskaffat lite måltidsbars och energidryck och till och med ett kraftfullt extrabatteri så att telefonen håller sig vid liv och klarar av att logga hela distansen. Det går åt mycket ström både med GPS och pulsband anslutet via Bluetooth.

Det lär vara ett antal depåer längs vägen, ca var annan eller var tredje mil där man ska få dryck och energitillskott men det är nog inte så dumt att ha eget också. Cyklingen i veckan var hemsk när energin och vattnet tog slut efter halva sträckan.

Så nu är det bara att äta en bra middag, något riktigt fett tror jag det ska bli och sedan lägga sig i tid så att man kan gå upp och äta frukost och ansluta hos min cykelpartner Egge vid 7-tiden imorgon.

[tags]träning, Träna, Fitness, Hälsa, Löpning, Cykling, Puls, Cykel, tandemcykel, Löpband, Pulsband, RunKeeper, Nike, NikePlus, Stockholm, Upplands Väsby[/tags]

2 reaktioner till “Inför Roslagshösten 2012”

  1. Löparkläder räcker nog bra. Dock när det gäller vind- och regnkläder så brukar cykelanpassade plagg vara bättre då de ska klara fartvinden också.

    1. Precis. Så jag är tacksam för att det ska vara fint väder imorgon så får jag välja bättre uppsättning i lugn och ro inför vårsäsongen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.