Apple Store direkt i mobilen

I samband med att Apple öppnar den första butiken i Sverige idag släpper man nu appen Apple Store för den svenska marknaden. Den första butiken slog upp dörrarna i Täby centrum och invigningen ägde rum idag.

Självklart var jag tvungen att genast prova appen och Apple har gjort det enkelt och snabbt igen. I appen kan man bläddra bland produkter, anpassa dem och lägga dem i kundvagnen och betala direkt med sitt kreditkort kopplat till sitt Apple ID: Och antagligen kommer produkten snällt hem i brevlådan inom kort.

Så det var bara att bestämma sig för vad man ville köpa och det är väl egentligen inget stort problem i den butiken :) Men plånboken tillät ingen ny Mac och iPhone 5 går ju ännu inte att köpa än på ett par veckor.

Så jag letade upp en liten billigare sak jag ofta känt behov av. En Griffin Powerjolt Dual som man stoppar i ciguttaget i bilen och får 2st USB-portar som klarar att ladda 2 ampere vardera, alltså både iPhone eller iPad eller annan utrustning som laddar via USB: Jag råkade tidigare idag köpa en likadan i en butik som tyvärr bara klarar av 1 ampere per port. Så Griffin Powerjolt Dual fick agera testprodukt.

Det var väldigt lätt att hitta och läsa om produkten och det var gott om information både produktbeskrivning och teknisk information. När man klickade på priset och köp produkt fick man ange sitt lösenord till sitt Apple ID och kunde lägga produkten i kundvagnen.

Efter att ha putsat till mina adressuppgifter lite var det bara att trycka på ”Gör beställning”. Kort där efter kom bekräftelse via epost men självklart kan man fortsätta ha koll på sina ordrars status inne i appen.

Så lätt och så genialt så att jag förstår att konkurrenterna gruvar sig :) Självklart fungerar allt utmärkt med Apples skärmläsare VoiceOver vilket är mycket glädjande. E-handel för oss synskadade som nyttjar olika former av skärmläsningshjälpmedel kan annars vara ganska svårt eller direkt omöjligt.

Jag älskar det här konceptet! En liknande favorit-app är den från Biltema där man kan söka och läsa om produkter, lägga dem i en inköpslista, välja varuhus och se hyllplats. Det enda som saknas är själva köpet men det är ändå gott nog och gör det väldigt enkelt för mig att hitta det jag söker istället för att leta på mer eller mindre lätthanterliga webplatser. Jag har ofta saknat en liknande app från andra liknande företag.

[tags]Apple, Apple Store, App Store, Appar, iPhone, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad, iPad 2, Nya iPad, iPod, Griffin[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.