SRF medlemsforum 2012

Idag var det dags för årets upplaga av Synskadades Riksförbund Stockholms och Gotlands läns medlemsforum. En sorts öppet hus dit alla medlemmar är välkomna och man bjuder på lite aktiviteter och föreläsningar av olika slag, kafé, pubkväll och underhållning.

I år var tre kända ljudboksinläsare inbjudna för att visa prov på hur text kan bli mer levande, ljudboksförsäljning, sagostund och ledarhundsinformation för barn etc.

Jag var ditbjuden som föreläsare på ämnet tillgänglighet inom navigering. Vi var tre föreläsare som delade på en timme. En skulle prata om inomhusnavigering, en om utomhusnavigering och jag som skulle prata om tillgängliga navigeringsappar för iPhone.

Föreläsningen var väldigt välbesökt och intressant även för mig. Just utomhusnavigering har jag arbetat med i många år, men det som händer på inomhusfronten var nytt även för mig och lät väldigt spännande.

Det var en kort dag i år och när passet med lite efterföljande frågor var avklarat, avslutade jag med en snabb fika som ingick innan jag gav mig av ute på stan igen.

Tidigare år har jag deltagit som företag och utställare på dessa medlemsforum så i år blev det en ny roll och det kändes helt OK. De där utställningarna som vi klarade av ett antal genom åren började kännas lite påfrestande och med tveksam verkan. Nu får vi se om Syncentralen kontaktas av fler som är intresserade av GPS-baserade hjälpmedel.

[tags]Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Funktionsnedsättning, SRF, Navigering, GPS, Hjälpmedel, Tillgänglighet, Ljudbok, Talbok[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.