Ny pulsklocka, Suunto M2

20121007-164920.jpg

Jag har fått en ny pulsklocka, en Suunto M2. Det är en armbandsklocka och ett pulsband man spänner runt bröstet. När man tränar aktiverar man klockan som tar tid, mäter puls och ungefärlig kaloriåtgång baserat på puls, ålder och vikt. Den talar även om inom vilka tre pulszoner man befinner sig för att optimera träningen.

Tyvärr är inte klockan alls tillgänglig för mig så jag kan inte använda den utan seende hjälp, men så finns heller inget bra tillgängligt alternativ på marknaden. Denna kan jag ha när jag cyklar, styrketränar, springer eller simmar. Men framför allt tror jag den kan vara bra inför nästa säsongs cykelträning. Jag har hittills använt min iPhone med ett pulsband och appen RunKeeper men har problemet att det går åt väldigt mycket batteri och under långa träningspass blir telefonen väldigt seg och appen krashar efter några timmar och det är inte så tillförlitligt.

Så en pulsklocka är nog kanske, tillsammans med min GPS-datalogger ändå det bästa alternativet för att åtminstone hålla koll på cykelträningen även om det kräver hjälp, men jag cyklar ju inte ensam ändå så det kanske inte gör så mycket.

[tags]Träning, Träna, Fitness, Löpning, Cykel, Cykling, Tandemcykel, Styrketräning, Motion, RunKeeper, GPS, Logger, Puls, Pulsklocka, Pulsband, Suunto[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.